TOP
De 10 leukste DIY LEGO spelletjes - vakantie anti verveel tips
DIY

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – vakantie anti verveel tips

Nu het voor alle kids vakantie is, krijg je als ouders wel eens te horen: ik verveel me! We hebben helemaal geen leuk speelgoed. Ik weet niet wat ik moet doen. En tja, wat moet je dan? Geen nood! Uit voorzorg verzamelde ik de 10 leukste DIY LEGO spelletjes. Zo zet je ze lekker aan de slag om hun spelletje te maken en daarna om het ook nog eens te spelen. Daar hou je ze lekker mee bezig :)!

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 1) LEGO schaak bord

Te gek vind ik deze 2 ideeen voor een LEGO schaakbord. Eigenlijk heel simpel gemaakt, want de bouwstenen en poppetjes heeft elke LEGO fan wel in huis. Vooral het schaakbord met de LEGO poppetjes vind ik een super idee, want dan kun je ze eindelijk eens op een leuke manier showen. Het zwart-wit LEGO schaakbord komt van het blog van Teach Beside me  en die met de poppetjes van 100 directions.

 

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 2) LEGO katapult

Wat is er cooler dan je eigen katapult bouwen waar je spulletjes mee kan lanceren. Via het blog van little binds fot little hands kun je een zeer uitgebreid stappenplan vinden om de katapult te maken. Met extra tips hoe je de spanning van de katapult arm op de beste manier kan afstemmen om de ideale werp kracht te krijgen. Dat houdt je kids wel even lekker bezig :)!

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 3) LEGO doolhof

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes - vakantie anti verveel tips

Dit is nog eens een leuk denkspelletje om te maken, want het ontwerp is stap 1! Als je een moeilijk ontwerp maakt voor je LEGO doolhof dan heb je na het maken ook een moeilijk spelletje om uit te voeren. Maak het nog leuker door je broertjes, zusjes, mama of papa uit te dagen in een wedstrijdje wie het snelste jouw doolhof verslaat. Hierdoor maal je er een gezellig familie spel van. Dit doolhof werd bedacht door The crafty mummy .

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 4) LEGO ballon race

Wil je eens een experimentje doen met LEGO en een ballon? Maak dan de LEGO ballonauto en organiseer een race. Wie zou er de snelste LEGO auto hebben? Ligt dat aan de ballon of de manier waarop je de auto hebt gemaakt. Je kan er dus op verschillende manieren mee experimenteren en dus heerlijk een middag mee bezig zijn. Deze LEGO DIY maakte ik al een keer zelf. Als je hem wilt maken klik dan door naar LEGO ballon auto.

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 5) LEGO kabelbaan

Deze LEGO DIY is dan wel in de zomer buiten in de tuin gemaakt, maar kan ook prima binnen in de woonkamer gemaakt worden. Een LEGO kabelbaan maak je namelijk heel gemakkelijk van bank naar kast, van kast naar tafel en van tafel naar stoelen! Bedacht door het blog frug al fun 4 boys.

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 6) LEGO memory

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes - vakantie anti verveel tips

Een simpel maar erg leuk LEGO spelletje: memorie! Op de foto staat het afgebeeld met DUPLO blokken maar met LEGO blokjes gaat het ook prima. Bekers heeft iedereen wel in huis, dus je spelletjes is zo gemaakt. Kun jij je vader of moeder slimmer af zijn in dit spel? Daag ze uit. Het spel is bedacht the educators spin on it.

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 7) LEGO wind race

Weer een leuk idee voor een LEGO auto race. Dit keer niet met een ballon maar met een simpel stukje papier en een stokje wat als windzeil dient. Ook met dit spel daag je elkaar uit om de snelste LEGO auto te bouwen met het best werkende windzeil. Je moet zelf zorgen voor de wind. Dus je auto kan dan wel iets minder snel zijn maar als jij de beste blazer bent win je alsnog het spel! Bedacht door hand made kids art.

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 8) LEGO galgje

 

Wauw, je eigen galgje van LEGO blokjes. Het blog pink and green mama bedacht dit ouderwetse LEGO spelletje wat nu eindelijk eens een leuke 3d uitvoering krijgt. Zoveel leuker dan op papier en met je hele verzameling LEGO poppetjes te maken.

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 9) LEGO tafel voetbalspel

Ook dit spel komt van het blog frugal fun 4 boys, ze heeft echt tal van gave LEGO DIY’s. En deze is ook weer super gaaf: het LEGO tafel voetbal spel. Heel eerlijk: het is een enorm werk om het in elkaar te zetten, maar dan heb je ook wat.

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes – 10) LEGO verplaats spel

De 10 leukste DIY LEGO spelletjes - vakantie anti verveel tips

Een uitdagend spel wat zeker de nodige concentratie vraagt: het verplaats spelletje. Het is de bedoeling dat de kids door middel van een rietje de LEGO blokjes verplaatsen vanaf het bordje naar de beker. Dat doe je door de LEGO blokjes vast te zuigen met een rietje en dan snel te verplaatsen. Het lijkt heel makkelijk maar niet ieder blokje is even makkelijk om op te pakken en om dus te verplaatsen. Een LEGO spelletje wat onderdeel was van een LEGO feestje op het blog van mondocherry .

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close