TOP
leuke diy apps
DIY

10 leuke DIY apps

De zomervakantie komt er weer aan! Minimaal zes weken waarin de kinderen vrij van school hebben, en afhankelijk van de leeftijd in meer of mindere mate beziggehouden moeten worden. Aangezien een hele lange vakantie of veel bezoekjes aan dierentuinen, festivals en pretparken toch wel duur kunnen worden, misschien beter om ze lekker thuis te vermaken.

In haast ieder gezin met jonge kinderen is er tegenwoordig wel een tablet of smartphone aanwezig. Normaal wil je natuurlijk liever niet dat ze hierop erg lang filmpjes zitten te kijken of spelletjes spelen, maar er zijn ook erg leuke interactieve DIY apps. Mobiel.nl zet de 5 leukste op een rij, met daarbij ook nog eens 5 apps als je zelf aan de slag wilt.

Origami voor kinderen
Laat met deze app je kinderen kennis maken met de Japanse kunst van vouwen. In de app vind je printbare vellen die ingekleurd kunnen worden en tekstuele uitleg of filmpjes die kinderen op gang helpen met vouwen. Niet alleen leuk maar ook functioneel, door de ontwikkeling in ruimtelijke oriëntatie en motorische vaardigheden.

3D kleuren
Print een kleurplaat, laat deze inkleuren, open de app en maak vanuit de app een foto van de kleurplaat (met een goede camera zoals die van Leica op de Huawei p10), waardoor de kleurplaat tot leven komt. Leuk door de vele versies en thema’s.

Een eigen kunstgalerie maken
Voor de wat oudere kinderen die al wat Engels kunnen: MoMa art Lab.  Zelf een kunstgalerie maken met kunstzinnige experimenten, zoals een zelfgemaakte mobile, knipkunst, sound art en nog veel meer kunstwerken.

Tekenen voor kleuters
Kleuters kunnen nog geen ingewikkelde tekenopdrachten uitvoeren. Bij Lazoo Squiggles hoeft dat gelukkig ook niet, aangezien alle krabbels met deze vrolijke app tot leven komen. Auto’s rijden, slakken dansen en raketten schieten de lucht in. Er zijn allerlei tekenmaterialen, kleuren en stickers.

Tekenen en meer
Het geluid van potlood op papier, mis je dat altijd met een smartphone of tablet? Hello Color pencil geeft wel geluid, terwijl kinderen kleuren, tekenen en foto’s bewerken. Schilderen is mogelijk met Hello Oil Painter, krijten met Hello Crayon

Mocht je zelf nog eens wat tijd over hebben en aan de slag willen, dan vind je op een van de onderstaande DIY-apps vast wel een leuk project.

Alles zelf doen
Op WikiHow vind je duizenden handleidingen, bijvoorbeeld met recepten en snelle reparaties, maar ook met DIY-knutselprojecten.

Ruime keuze in knutselprojecten
Guidecentral – DIY Projects beschrijft meer dan 200.000 projecten, bijvoorbeeld met betrekking tot mode, gezondheid, kunst en interieur. 

Online een workshop volgen
Laat je creativiteit de vrije loop met Craftsy, waar honderden lessen in borduren, naaien, breien, taartversiering, tekenen, schilderen, fotograferen, tuineren, houtbewerking en meer op je wachten.

Inspiratie opdoen
Bij Craftgawker ligt de focus echt op knutselen, met duizenden video’s met inspiratie of uitleg van creatieve ideeën of DIY-knutselprojecten.

Snapguide
Hoewel SnapGuide meer algemeen projecten weergeeft, is dit wel een van de meest visueel aantrekkelijke apps met onder andere DIY-projecten.

Deze zomer hoeft niemand zich te vervelen!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close