TOP
Hier vind je de 10 leukste spelletjes met een wasmand. Allemaal heel simpel zelf te maken en pret voor 10 gegarandeerd!
DIY Kids

10 leukste spelletjes met een wasmand

Vanaf dat mini meneertje Badschuim kon kruipen was hij al fan van onze wasmand! Elke wasdag was het wel raak: mijn wasmand kon ik niet meer gebruiken want mini zat er in :). Nu hij al een stuk ouder is, kan hij er nog steeds de leukste (fantasie) spelletjes mee doen. Wij hebben er al heel veel lol mee gehad en delen dan ook graag de 10 leukste spelletjes met een wasmand!

1) Maak een spinnenweb ontdek mand.

Pak en bolletje wol en span deze kris kras door je wasmand heen. Plaats de speeltjes van je kids daarna onderin de wasmand. Nu zet je je kindje erbij en laat je hem of haar ontdekken dat het niet zo gemakkelijk is om het speeltje eruit te krijgen. Is het je kindje gelukt: hoera! Span daarna de draden nog eens wat dichter en moeilijker in de wasmand en laat je kindje het opnieuw proberen :)

 2) Vaar eens een eindje weg op een zeiljacht.

Met peddels, een mooi zelfgemaakt zeil en een blauw kleed voor de zee ga jij op avontuur uit. Je zeilt heerlijk weg op zoek naar bijvoorbeeld een onbewoond eiland of een schat in een verborgen rotspartij.

3) Leer het alfabet op zee!

Speel & leer tegelijk met dit leuke alfabet spel. Maak aan een takje een touw vast met onderaan een magneet. Knip visje uit en geef ze allemaal een letter van het alfabet en een paperclip. Strooi ze uit op zee en ga ze zelf op vissen. Natuurlijk begin je wel bij A en eindig je bij ………. Spelender wijs leer je zo het alfabet.

 4) Speel hockey met je zwemspullen.

Als het droog weer is kun je lekker op het gras gaan spelen. Vergeet niet een wasmand, een paar ballonnen en zwembad noodle / slurf. Probeer met de slurf de ballon in de wasmand te scoren. Wie de meeste ballon in de wasmand heeft wint!

5) Maak een springschans voor je ballen.

Maak van een kartonnen doos een schans waarmee je ballen kan lanceren. Zet daarachter 2 wasmanden met 50 en 100 punten en kijk wie het hoogste punten aantal kan behandelen.

 6) Maak je eigen ballenbak.

Niets leuker dan je eigen ballenbak. Deze maak jezelf in een handomdraai (letterlijk en figuurlijk want je kiept alle ballen er in), je kind heeft pret voor tien en het is ook nog eens een stuk schoner dan die bij de Mac of speelhallen. Win, win, zou ik zeggen :)

7) Speel een GRIJP spelletje.

Vandaag mag er wel een keer gespeeld worden met de keukenspulletjes van mama. Dus pak een grijptang, sla bestek of een BBQ tang, gooi een hoop knuffels de wasmand en grijpen maar. Iedereen mag 1x proberen, net zoals met de grijp automaat op de kermis. Maak het spelletje wat moeilijker door bijvoorbeeld een blinddoek te gebruiken of iemand anders arm als grijparm te gebruiken.

8) Vlieg weg met een wasmand ballon.

Knoop een bos ballonnen aan je wasmand, regel een ballonvaarder die je mee in de lucht neem en geniet van je tochtje. Extra pret krijg je door te vragen of er een onstuimige vlucht van gemaakt kan worden. Pas op dat je niet luchtziek wordt ;).

9) Hungry hippos game

Dit spelletje zou ik ook heel graag zelf willen spelen. Door op een skatebord te gaan liggen probeer je met een wasmand zoveel mogelijk balletjes te verzamelen. Maar pas op, er zijn meer kapers op de kust EN je moet er ook nog voor zorgen dat alle balletjes in je mand blijven. Spannend!

10) Speel het basketbal wasmand spel.

Hang met een haak (zoals die van de kerstkrans) je wasmand aan een deur of je schutting. Je hebt dan meteen een basketbal net. Laat je kindje zijn best doen om daarin ballen te gooien. Probeer eens verschillende hoogtes van of vanaf de wasmand.

Dit waren de 10 leukste spelletjes met een wasmand. Wil je nog meer leuke DIY spelletjes voor je kids ontdekken, klik dan eens door naar kids spelletjes op mijn blog!

Dit artikel bevat advertorial content, meer info hierover kun je lezen in mijn disclaimer.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close