TOP
Knutselen Halloween - 10 knutseltips I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim
DIY

10 tips voor Knutselen met Halloween

Halloween is bij ons in de omgeving niet echt een dag die gevierd wordt. Maar dat betekend niet dat we er geen leuke dingen voor kunnen maken. Het valt dit jaar voor ons in de herfstvakantie, dus hebben we lekker veel tijd om allerlei leuks te maken. Hieronder de 10 tips voor knutselen met Halloween! Zowel om in huis op te hangen maar ook om tijdens het knutselen op te eten (als je durft!).

1. Knutselen met Halloween: de handgedrukte Heks!

Knutselen Halloween - handafdruk vingerverf heks I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

Hoe schattig dit heksje! Simpel om zelf te maken door op de handen van je kindje verf te doen (dat vinden ze vast prachtig, vooral als ze het zelf mogen doen), een handafdruk op papier te maken en het gezicht, de haren en muts er omheen te verven.

2. Knutselen met Halloween: de geverfde vleermuis.

Knutselen Halloween - vingerverf vleermuis afdruk I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

Eens een keer wat anders dan gewoon verven. Door middel van de grappige vleermuis sjabloons maak je deze prachtige creatie!

3. Knutselen met Halloween: minions pompoenen.

Knutselen Halloween - minions pompoens I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

Pompoenen horen bij Halloween. Nu eens een keer niet de traditionele uitgesneden met een lichtje er in, maar eentje van de minions! Door creatief te schilderen maak je deze gezellige mannekes!

4. Knutselen met Halloween: het broodje afgehakte vinger (aaaaahhhh)!

Knutselen Halloween - eten I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

Enorm vies en eng, dit broodje met afgehaakte vinger. Maar stiekem echt wel lekker. Het zijn namelijk gewoon knakworstjes met ketchup! Door een klein stukje van het worstje af te schrapen lijkt het meteen op een nagel. Met wat gerichte sneetjes in het midden is het meteen een vinger. Ketchup als bloed effect en klaar is je bloederige afgehaakte vinger broodje.

5. Knutselen met Halloween: de gezonde pompoen.

Knutselen Halloween - manderijn pompoenen I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

Voor een gezonde, fruitige snack tijdens het knutselen maak je deze pompoen mandarijntjes. Ook leuk om te geven als lunchpakketje naar school, BSO of KDV.

6. Knutselen met Halloween: Spook lichtjes.

Knutselen Halloween - spook lantaarns I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

Heb je geen pompoenen in huis maar wel lege potjes. Dan kun je deze spook lichtjes maken. Door de binnenkant van het potje wit te verfen en aan de buitenkant met een zwarte marker het spookgezicht er op te zetten, heb je vrij snel en simpel dit gave spook licht gemaakt. Waxine lichtje er en KLAAR!

7. Knutselen met Halloween: papieren spinnenweb.

Knutselen Halloween - papieren spinnen webben I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

 

Deze spinnen webben zal je moeder helemaal niet erg vinden. Je maakt ze van papier en de gehele omschrijving kan je hier vinden.

8. Knutselen met Halloween: zoete spinnen koekjes.

Knutselen Halloween - SPIN koekjes I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

Oooo deze spinnen zijn niet om bang van te worden maar om op te eten! Je knutselt ze zelf in elkaar door middel van die heerlijke oreo koekjes. Door deze voorzichtig uit elkaar te trekken en daar tussen de dropveters te leggen heb je meteen al de poten van de spin. Plak er suikeroogjes bovenop en je zoete snack is klaar. Snoep ze :)!

9. Knutselen met Halloween: wc rolletjes mummy.

Knutselen Halloween - wc rolletjes mummy I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

Een knutselidee waar je de spulletjes ALTIJD wel voor in huis hebt! Dit wc rolletjes mummy mannetje maak je van lege wc rolletjes. Van 1 rolletje knip je de handjes uit en die plak je op het andere rolletje. Van wc papier maak je dunne stroken die je om het rolletje wikkeld. Wiebel oogjes er tussen en daar is je mummy!

10. Knutselen met Halloween: Spookjes slinger.

Knutselen Halloween - spookjes slinger I te vinden op het creatief lifestyle blog Badschuim

Hoe schattig deze spookjes aan een slinger. Je maakt ze zelf met papieren tissues, watjes, touw en een stift. Stop het watje onder de tissue, knoop er een touwtje om zodat je een kop krijgt en teken er oogjes op. Je knoop ze allemaal aan elkaar en je krijgt een leuke slinger.

Wil je alle complete beschrijvingen zien en lezen van de makers, dan klik je op de foto en kom je op hun blog terecht.

Zoek je nog meer leuke knutseltips voor Halloween: klik dan hier voor nog meer leuks!

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 28 oktober 2015

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close