TOP
10 gezonde kinderhapjes - te vinden op het creatief lifestyle blog www.badschuim.eu
Bento Kids Lekerrrrrrr

10 x gezonde kinderhapjes

Op zoek naar gezonde kinderhapjes?! Stop met zoeken, want deze zijn echt ontzettend leuk en lekker! Leuk voor feestjes (zoals kerstmis, oudjaar of verjaardagen) maar ook heerlijk voor tussendoor. Dus kijk gauw verder, want deze mag je niet missen.

1: gezonde kinderhapjes – de fruitslang.

gezonde kinderhapjes: de fruitslang

Deze leuke fruitslangen zijn eigenlijk te mooi om op te eten. Gemaakt van heerlijke aardbeien, stukjes banaan en druiven. Voor de oogjes gebruik je een zoetje (zoals een stukje chocolade) of toch gezonde krentjes. Rijg ze aan elkaar en je hebt een prachtige slang waar je met z’n allen van genieten!

2: gezonde kinderhapjes – kids sushi.

gezonde kinderhapjes kinder sushi

Kids willen tegenwoordig ook sushi mee eten, maar de meeste houden helemaal niet van rauwe vis. Geen probleem, je maak gewoon deze kids sushi. Het stokje is gemaakt van een zouten stick, de sushi rol maak je van een opgerold plakje kaas met ham. Natuurlijk kun je nog veel meer variantie verzinnen, maar ik geef je vast een opstartje ;).

3: gezonde kinderhapjes – visjes.

gezonde kinderhapjes visjes

Hmmm wat een heerlijke combinatie deze visjes in een slootje. Van een halve selderie stengel, besmeerd met smeerkaas en belegd met zoute snack visjes maak je dit heerlijke en gezonde kinderhapje. Zullen ze zeggen: ‘als ze me missen, dan ben ik vissen’ ;).

4: gezonde kinderhapjes – kaas monsters.

gezonde kinderhapjes kaas monsters

Deze kaas monsters zijn heerlijk om op te eten maar eigenlijk veel leuker om samen met je kids te maken. De kaasjes koop je in het koelvak van je supermarkt, de oogjes bij de hobbywinkel en dan heb je alleen nog een scherp mesje nodig om de monster monden er in te snijden! Durf jij ze op te eten?

5: gezonde kinderhapjes – pindakaas slakjes.

gezonde kinderhapjes pindakaas slakjes

Dat slakken heel erg lekker kunnen zijn, kun je bewijzen met dit heerlijke pindakaas slakje. Ook hiervoor vul je een halve selderie stengel, maar dan met pindakaas. Hierin zet je een dunne, ronde appelschijf en maakt daarop het slakkenhuisje af. Van dunne wortels maak je de voelsprieten en van snoepjes de oogjes. Zo lekker kan een slakje dus zijn.

6: gezonde kinderhapjes – banaan rolletjes.

gezonde kinderhapjes banaan rolletjes

Een zoete tortilla gevuld met banaan, honing, kaneel en roomkaas vormen samen deze heerlijke banaan rolletjes. Als je ze een beetje verwarmd in de pan of oven zullen de smaken heerlijk in elkaar over lopen!

7: gezonde kinderhapjes – gevulde eitjes sneeuwman.

gezonde kinderhapjes gevulde eitjes sneeuwman

Dit is nog eens een wat anders dan een gevuld eitje, het is een eitjes sneeuwman.  Geef deze lekkere vriend een hoedje van wortel, handjes van peterselie en ogen en knopen van peperkorrels. Kook hem hard, steek hem op een stokje en decoreer hem. Zo met meerdere op een bordje doet het heel erg gezellig aan en is je winterse feestje compleet.

8: gezonde kinderhapjes – groente snacks.

gezonde kinderhapjes groente snacks

Deze gezonde kinderhapjes doen het altijd goed: rauwe groente snacks. Ze zijn simpel om te maken, je hebt de ingredienten altijd wel in huis en nog lekker ook. Je maakt ze snel zelf of heel gezellig met de kids samen. Laat hun fantasie de vrije loop gaan door ze alle steek vormpjes te geven die je hebt! Plezier voor tien, gegarandeerd (en de nodige vitamines zijn zeker binnen)!

9: gezonde kinderhapjes – monster appels.

gezonde kinderhapjes monster appels

Te eng om op te eten, deze monster appels. Ze mogen ook wel eens naar de tandarts, want die tandjes (gemaakt van zonnebloempitten) zien er slecht uit. Met een beetje handig snijwerk van je appel en aardbei creëer je samen met een paar snoep oogjes een prachtig monster. Wroaaarrrrr.

10: gezonde kinderhapjes – traktatie krokodil.

 

gezonde kinderhapjes traktatie krokodil

 

Heb je veel kids op bezoek en wil je maar 1 gezonde snack maken: maak dan deze traktatie krokodil. Zijn stekels zijn gevuld met heerlijke, hartige hapjes en ook zijn lijf is eetbaar. Wel een werkje om te maken maar prachtig om op tafel te zetten.

Dit waren ze! Op zoek naar nog meer inspiratie, bekijk dan eens mijn ‘koekie eitje traktatie tips’ :). Want zeg nou zelf, weinig werk met een maximaal effect is toch echt te gek!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 14 december 2015

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close