TOP
10x leren leven met jongens
Thuis / Lifestyle

Wat is dat toch met jongens? 10x leren leven met jongens!

Poep, scheten, boeren, piemels, blote konten het is en blijft altijd leuk! Om maar niet te beginnen over rare bekken trekken, in 1 minuut helemaal effe als een dolle te keer te gaan, stoeien, overal op af stormen en maar blijven lachen. Als meisje snap ik er niets van, maar tja, ik heb toch een jongens huishouding. Dus lach effe mee wat ik allemaal me maak: 10x leren leven met jongens.

Dit zijn mijn: 10x leren leven met jongens:

 1. We zitten in de auto en zingen: ‘we zijn er bijna, we zijn er bijna…..’ met natuurlijk het bekende ‘kontje kaal’ als afsluiter. Maar nee, vandaag kan het niet gek genoeg zijn. We eindigen met ‘piemeltje kaal‘. Als ik zeg dat ik dat niet zo leuk vind, zegt mini meneer Badschuim: ‘dan zing jij toch kontje kaal en ik piemeltje kaal’……
 2. Ik kom de badkamer binnen lopen, hoor ik mini meneer Badschuim zeggen ‘Mamma, loop maar even door, ik ziet hier namelijk enorm te stinken‘.
 3. Overal waar we zijn, echt overal, het maakt niet, zakt toch maar weer die hand in die broek. Als ik dan vraag (nou ja, bijna commandeer) doe die hand eens uit je broek. Komt er als antwoord; ‘Even jeuken’ of ‘Even goed leggen’ of een gezicht met een wenkbrauw omhoog. Ja ik weet ook niet wat het is, maar tja… fraai is anders!! (ik schreef al eens eerder over die friemel – piemel ).
 4. Ach ja, dan is dat nog niet het ergste hoor. Wat dacht je van lekker ongegeneerd je kleren uitdoen en lekker in je blote billen rondlopen. Bij opa en oma is het al normaal en als het aan mini ligt, het liefst op meer plekken!
 5. Maar goed, we zijn ook wel een beetje normaal. Nou ja, scheten laten kan soms ontpoppen in een wedstrijd. Wie laat de hardste, wie stinkt het meeste en tja, ik doe (soms) vrolijk mee!
 6. Er kan geen normale foto gemaakt worden in dit gezin. Is het niet meneer Badschuim die niet op de foto wilt, dan is het wel mini. Gekke bekken trekken is normaal, een gewoon leuk of lachend gezicht uitzonderlijk. Die foto’s koester ik natuurlijk!
 7. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het ‘hard-handige-gedrag’, zit dat in de gene ofzo?? Als ze nog een baby zijn lijkt het er niet in te zitten, maar op 1 of andere manier komt dat er toch in! Een normale (zachte) knuffel zit er niet in. Boing!! En een klapzoen, daar moet ik het mee doen!
 8. Nu we het toch over hard handig hebben: STOEIEN! Altijd en overal, maak niet uit met wie. Van ’s ochtends vroeg, met een klapzoen wakker worden, tot ’s avonds laat, met een houdgreep het bed in. Tjaaaaa, het hoort er bij. (Het lijken wel kinderen met ADHD)
 9. RUSTIG is het nooit thuis. Soms hoor je in 1x vanuit het niets een strijdkreet, een boer, een scheet of zomaar een Yell! Het blijft ‘interessant’ in huis.
 10. Och ja en dat boeren. Wanneer dat is begonnen en wie hem dat heeft geleerd. Geen idee, volgens mij zit het gewoon in de genen. Het is altijd hilarisch en niet te onderdrukken. Ach, je leert er mee leven ;).

En nu zie ik je denken: HET IS EEN FASE!~Nou echt niet hoor!! Ik ken genoeg mannen die nog steeds zo zijn. Dus ik hou mijn hart vast, nou ja…. ik kan er af en toe wel enorm om lachen!!

Ik geloof echt niet dat ik alles heb opgenoemd, dus jongens moeders: vul het lijstje aan :)!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

4 COMMENTS
 • Hahaha supermooi om te lezen! Vooral die hand in de broek, hilarisch. Het blijven kleine mannetjes. Ik kan me voorstellen dat het af en toe wat te veel kabaal is. Ik moet toch een beetje denken aan die kinderserie De Daltons (heel oud, ik weet niet of je het kent.) Zo niet, dan moet je die een keertje gaan kijken, gaat over een gezin met vier jongens.

  • Ceciel_blogger van Badschuim
   8 jaar ago

   Ha Neelke! De Daltons ken ik alleen nog van Lucky Luuk, dus ik ga die serie echt eens opzoeken. Lijkt me erg leuk, thanx voor de tip!

 • Carla Lansink
  8 jaar ago

  Beste Ceciel. Als moeder van 2 zoons en nu 3 kleinzoons herken ik alles in jouw “leven met jongens”. Maar wees blij dat er zoveel leven inzit. Het zou niet goed zijn als ze stilletjes op een bank zouden zitten. Oke soms mag het wel een beetje minder, maar ja: als ze later zelf kinderen hebben kun jij erom lachen.
  p.s. Ik ben dus een echte jongensmoeder en oma!!! ;-)

  • Ceciel_blogger van Badschuim
   8 jaar ago

   Hoi Carla, ontzettend leuk om te lezen dat je het allemaal herkent! Ik geniet er zeker van hoor om jongensmoeder te zijn!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close