TOP
Hebbedingetjes Praktisch

10x de leukste speeltjes voor je hond

Honden moeten goed beziggehouden worden. Ze hebben nu eenmaal veel energie en die kunnen ze meestal niet helemaal kwijt tijdens de wandelingen. Het is dus goed om met de hond te spelen en de hond ook speeltjes te geven waar hij zelf lekker mee kan spelen. Dat is niet alleen fijn voor de hond, maar ook voor jou. Want zolang de hond zichzelf bezig kan houden, is hij niet bezig om jouw meubels te slopen… Dit is een top 10 van de leukste speeltjes voor je hond. Ze zijn te vinden bij Brekz.nl.

1. Flostouw

Het klinkt nogal saai, maar de meeste honden zijn er dol op: flostouw. Deze stukken touw zijn ‘ietsje’ dikker dan flosdraad voor mensen: de meeste touwen zijn 1,5-3 cm dik. Je kiest een touw dat past bij het formaat van je hond. Het touw is leuk om mee te spelen, aan te knagen en te apporteren. Bovendien ‘flost’ de hond er inderdaad zijn tanden een beetje mee.

Flostouw

2. Speeltouw

Speeltouw lijkt wel op flostouw, maar hier zijn twee partijen voor nodig. Er zit aan een kant een handgreep, waardoor je bijvoorbeeld kunt touwtjetrekken met je hond. De meeste honden zijn er dol op en worden razend fanatiek! Dit hondenspeelgoed bestaat al eeuwenlang, maar het blijft een succesnummer.

speeltouw

3. Lekker piepen

Er zijn piepspeeltjes in allerlei vormen en maten. Ze zijn meestal gemaakt van latex, waardoor ze sterk en flexibel zijn. En natuurlijk piepen ze flink. De hond speelt er graag mee, want zo lijkt het net of hij een prooi te pakken heeft gekregen.

Piepspeelgoed

4. Pluche speelgoed

Pluche speelgoed is alleen geschikt voor de hond als je geen kinderen met knuffelbeesten hebt. Anders is de kans namelijk groot dat de hond er ook vandoor gaat met de lievelingsknuffel van je kind. En die overleeft het niet zo lang als je hond een beetje enthousiast wordt… Maar zolang er geen andere dierbare knuffels in huis zijn, is pluche speelgoed ideaal voor elke hond.

Pluche speelgoed

5. Speeltunnel

Speeltunnels en andere obstakels zijn vooral leuk trainingsspeelgoed. De hond kan bijvoorbeeld leren om er overheen te springen of er doorheen te rennen. In de tunnel gaan zitten of zelfs liggen kan een flinke uitdaging zijn voor je hond. De speeltunnel is vooral leuk in combinatie met andere obstakels zodat je een trainingsparcours kunt uitzetten.

speeltunnel

6. Ballen

Apporteren kun je met bijna elke soort speelgoed wel doel, maar ballen blijven toch het beste. Er zijn allerlei soorten ballen die hier geschikt voor zijn. Er zijn zelfs ballen met een touw eraan zodat je ze gemakkelijk weg kunt slingeren. Je vindt dus altijd wel een bal waar jouw hond dol op is.

ballen

7. Knaagbotten met extra uitdaging

Een gewoon knaagbot kan al een mooi speeltje zijn. Maar dit biedt meestal niet zoveel uitdaging. Er zijn ook speciale knaagbotten van plastic, waar in het midden een paar eetbare ringen omheen zitten. De hond moet moeite doen om ze te pakken te krijgen en zal er urenlang heerlijk mee spelen.

bot met ringen

8. Hondenspelletjes

Spelletjes die honden kunnen doen draaien meestal om eten. Dit spelletje ook: het is een bord met vakjes, waarin je lekkers kunt stoppen. Vervolgens dek je ze af met kegels. De hond kan alleen bij de snacks als hij de kegels een voor een optilt om te checken of er wat onder zit. Dit houdt hem wel een poosje bezig!

snackspeeltjes

9. Drijvende speeltjes

Houdt je hond van zwemmen, dan zijn drijvende speeltjes ideaal. Zo kan je hond ook in het water allerlei leuke apporteerspelletjes doen! De meeste honden vinden het zelfs in de winter niet zo erg om nat te worden. Neem wel een handdoek mee voor jezelf…

drijvend speelgoed

10. Rubber botten

Behalve flostouw zijn veel honden ook dol op rubber botten. Tsja… Soms werken bekende en simpele dingen gewoon beter dan ingewikkelde stukken speelgoed. Het hangt natuurlijk ook af van het karakter van je hond, maar de meeste honden spelen hier graag mee.

rubber bot

 

Een huisdier in huis nemen is hartstikke leuk, maar alleen als het dier ook echt beziggehouden kan worden. Dat geldt zeker voor honden, want de meeste honden gaan zich misdragen als ze zich vervelen. Dat zal met een van deze speeltjes gelukkig snel verholpen zijn!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close