TOP
Kids

Waar peuters heerlijk mee kunnen spelen

Het kan een uitdaging zijn om net het speelgoed te vinden waar je peuter graag mee speelt. Misschien heb je al uitpuilende kasten met van alles en nog wat, maar verveelt je kind zich nog steeds. Peuters zijn erg leergierig en nieuwsgierig en zijn dol op nieuwe spulletjes. Alles wat nieuw is, is automatisch interessant. Het kan dus al een oplossing zijn om speelgoed te rouleren. Elke week of maand weer iets nieuws tevoorschijn halen en de rest even tijdelijk opbergen. Maar wat is nu echt iets waar kleintjes zoet mee kunnen zijn? Welk speelgoed past goed bij hun leeftijd en interesses?

Duplo

Met blokjes spelen is super leerzaam. Natuurlijk vinden kinderen het heel leuk, maar ze leren er ook heel veel van. Blokjes passen op elkaar, je kunt er torens van bouwen, huisjes, de blokjes kunnen naast elkaar…Het is extra leuk om samen te bouwen en natuurlijk, als je een toren bouwt, die ook met één veeg van tafel te laten vallen. En weer opnieuw. En weer en weer!

Tekenen en kleuren

Bij ons in huis is het een enorme rage om te kleuren. Het liefst rupsen en vogels. Je haalt het er niet uit als je er naar kijkt, maar het zijn echt rupsen en vogels, volgens onze peuter. Ze heeft heel graag dat ik met haar mee doe. IJsjes, huisjes, appelbomen, ballonnen en slingers. Zo nu en dan maken we er een heel feestje van: dan doen we er één in een envelop en sturen we ‘m op. Eentje voor oma, eentje voor tante Toos. En dan samen naar de brievenbus wandelen of fietsen: helemaal leuk!

Stickers

Zo nu en dan een ramp, maar het is heel erg populair hier. Overal stickers op plakken. Vellen vol. Bovenop elkaar en zoveel mogelijk. En dan een half uur later de hele boel weer van het papier trekken en op de muur en op de vloer plakken. Een spelletje dat steeds weer opnieuw gespeeld kan worden, totdat ik weer naar de winkel moet om een nieuwe voorraad te kopen.

Als een indiaantje

Een tent is echt de musthave. Je zult er geen spijt van krijgen als je er één aanschaft, want vanaf moment één is je kind er druk mee. Alles moet vanaf nu in de tent gebeuren. De pop een fles geven, een beker sap drinken en een bakje chips eten. Vorige week kocht ik er één en sindsdien heb ik geen kind aan onze dochter! Elke ochtend als ze wakker wordt roept ze al om de tent. Kopen dus!

Boek na boek verslinden

Als er iets heerlijk is, is het wel boekjes lezen. Het is een moment van rust, samen zijn en herkenning. Als je dezelfde boekjes blijft lezen, leert je kind het boekje kennen en geeft het rust om het weer eens te lezen. Iets wat ze kennen is namelijk vertrouwd. Bij ons zijn de Bobbi boekjes erg in trek. Ze worden elke dag minstens twee keer gelezen, voor het geval dat mama vergeet wat er in staat. Het is reuze gezellig om samen op de bank te kruipen met een stapel boekjes. En onze dochter? Die krijgt er nooit genoeg van!

Wat doen jouw kinderen het liefst? Zijn ze gek op avontuur en willen ze altijd iets nieuws of spelen ze liever samen met papa en mama en lezen ze graag boekjes om wat tot rust te komen na een prikkel volle dag?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close