TOP
Kids Thuis / Lifestyle

Coronamaatregelen versoepeling: we zwaaien de kinderen uit!

Yes! De scholen en kinderdagverblijven zijn weer open! Voor velen een opluchting. Het was een rare tijd. De kinderen allemaal thuis, thuisstudie, mama die ook nog eens de rol van juf aannam en het constante thuisblijven! Wat een uitdaging voor het hele gezin! De momenten waarop we normaal gesproken rust hadden, stonden nu ook in het teken van kinderen. Alles, gedurende de hele dag draaide om de kinderen. Van schoolwerk tot urenlang vermaak: allemaal taken voor mama. 

Misschien was het voor jou stiekem juist wel fijn om je kroost thuis te hebben en heb je ook positieve kanten gezien van de quarantaine. Misschien heb je het idee dat er juist veel meer tijd voor elkaar was en dat je veel dichter bij elkaar kwam als gezin. Wie weet is er een betere band opgebloeid tijdens deze tijd van thuis zitten, juist omdat je zo op elkaar aangewezen was. Maar nu is het dan weer tijd om je kinderen (althans de kleintjes en de basisschoolleerlingen) een stukje los te laten. Tijd om ze weer over te geven aan de juffen en meesters, die de lessen weer overnemen, zorgen voor vermaak en een oogje in het zeil houden tijdens het buiten spelen. 

Lesdagen en uren

Het is niet meteen weer zoals voor de hele crisis. Het is nog steeds puzzelen voor veel ouders. De kinderen mogen geen hele weken naar school, maar twee dagen. Maandag en vrijdag bijvoorbeeld, of dinsdag en donderdag. Daarbij worden er vaak halve lesdagen gegeven, in plaats van de volle dagen. Dat zorgt wel voor wat onrust weer. Papa en mama moeten meer heen en weer rijden, er wordt nog steeds thuis geluncht en de middag is alsnog voor papa en mama. Zorg maar dat ze zich vermaken! Gelukkig is er toch wel enige rust wedergekeerd, gedurende de uurtjes dat de kinderen op school zitten. En nog een pluspunt: je kinderen kunnen hun energie weer kwijt op school en hebben weer wat meer sociale contacten. Dat is ook goed voor hen. 

Kinderdagverblijven

Ook de kleintjes mogen hun vaste daagjes weer naar het kinderdagverblijf. Wel zijn er voor de ouders wat strengere regels in verband met het brengen en halen. Niet de speelzaal in, niet blijven hangen en niet in groepjes met andere moeders blijven kletsen. Er moet genoeg ruimte tussen alle aanwezige personen zijn. De spullen van de kinderen moeten in tasjes, waar de naam op staat om het makkelijk te houden voor de leidsters. Gelukkig kunnen de kinderen wel weer lekker hun gang gaan en samen spelen. En moeders: lekker genieten van de vrije dag. Neem een kop koffie en drink die (warm dit keer) op!

Middelbare scholen

Helaas lijkt het erop dat de middelbare scholen nog een poosje gesloten blijven. Dat betekent voor de tieners dat ze voorlopig ook nog online les zullen hebben en zelf zullen moeten bikkelen thuis. Al het schoolwerk zelf maken. Geen uitleg van de docent face to face. Dat is knap lastig! Hopelijk is het genoeg voor leerlingen om de uitleg online te krijgen en kunnen ze ook wel genieten van de contacten via, bijvoorbeeld, Zoom. Even kletsen en samen kijken naar de lesstof en opdrachten. Wat een geluk toch weer dat we zover zijn dat we met internet zoveel kunnen! Het lost een groot probleem op!

Hoe denk jij over de versoepelingen van de maatregelen en hoe doe jij dat met de kinderen?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close