TOP
Kids Vakantie

Dit is waarom je vriendjes meeneemt op vakantie

Misschien deden jouw ouders het ook wel: Als je een weekje op vakantie ging vroeger, kamperen of in een huisje op een park een vriendje of vriendinnetje mee vragen voor jou en je broertjes en zusjes. Hartstikke leuk natuurlijk voor de kinderen zelf, maar het kost ook wat extra geld. Waarom zouden je ouders dat dan gedaan hebben? Het is toch veel goedkoper om gewoon met het eigen gezin op vakantie te gaan? Waarom zou je extra geld neertellen om kinderen van een ander mee te nemen op vakantie? Het is al duur genoeg. Nou, dit zijn de redenen waarom ouders het toestaan om vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen op vakantie. En na het lezen van deze blog, wil jij ook niet anders meer dan jouw kinderen toestaan iemand te kiezen om mee te nemen, let maar op!

 

Ruzies voorkomen

Wees eerlijk: hoe vaak had je vroeger ruzie met je broers of zussen? Helemaal op vakantie. Op de één of andere manier is dat de tijd om elkaar in de haren te vliegen. Natuurlijk begint dat al tijdens de rit naar de vakantiebestemming. Achterin de auto gillen dat je broer je gek aankijkt, je zusje jouw vakantiepuzzelboek afpakt of iemand te dicht tegen je aan zit. Wat is dan een super oplossing? Zet er een paar vriendjes tussen en het is opgelost. Iedereen heeft iemand om mee te kletsen, samen spelletjes te doen in de auto en om wat lekkers mee te delen. Ideaal toch?

Ga er maar op uit, hoor!

Aangekomen op de bestemming, kan iedereen zijn spullen uitladen en dan willen de kinderen op verkenning natuurlijk. Wat is er fijner dan dat iedereen met een leeftijdsgenootje kan gaan spelen? Zo hoeven je kinderen niet boos op elkaar te worden omdat de ene naar het zwembad wil, maar de ander naar de speeltuin. Iedereen gaat gewoon met hun vriendje of vriendinnetje op pad: probleem opgelost!

Bedtijd is niet zo’n probleem

Niemand wil naar bed als het vakantietijd is. Dus gaan de kinderen rekken en treuzelen, om maar niet naar hun bed te hoeven. Maar als ze een vriendje of vriendinnetje mee hebben, is dat veel minder een probleem. Sta toe dat ze nog lekker samen kletsen, een stripboek lezen, een spelletje op de tablet of een filmpje kijken op bed. Even knus giechelen onder het genot van een bakje chips en een glas sap. Gegarandeerd dat je ze niet langer hoort mopperen als het tijd is om naar bed te gaan, want voor hen is de dag dan nog niet om!

Wijnen, wijnen, wijnen

Pap en mam hebben ook hun rust nodig. Dat hebben ze verdiend en daar hebben ze zo lang naar uitgekeken! Wat is het dan fijn als de kinderen lekker de hort op gaan, zich vermaken en de sfeer gezellig blijft! En zo hebben pa en ma zelf ook tijd en ruimte om te doen wat zij leuk vinden. Een puzzeltje maken, een boek lezen, lekker in alle rust een kop koffie drinken en in de avond genieten van een wijntje met een gevulde borrelplank, zodra de kinderen op bed liggen. Dat is pas vakantie! 

Zeg nou zelf…Zo is het je extra geld wel waard toch?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close