TOP
Kids Lente

De leukste lente knutsels

Nu de lente weer in aantocht is, zie je het buiten allemaal al veranderen. De zon komt steeds vaker tevoorschijn en hier en daar komen bloemen al tot bloei. Het is heerlijk weer om een wandeling te maken met de kinderen en het moois wat de vroege lente geeft, te bekijken. Samen bloemen plukken om thuis in een vaasje te zetten en de kleur in huis te brengen. Maar ook als het een regenachtige dag is, kun je met de lente bezig zijn. Misschien dan niet buiten, maar ook binnen zijn er genoeg activiteiten te bedenken die met de lente te maken heeft. Wat dacht je van knutselen? Er zijn heel wat leuke knutselwerkjes te vinden, om wat kleur en vrolijkheid in huis te brengen. En natuurlijk komt ook Pasen er weer aan, dus kom maar op met de kuikentjes, eitjes en konijntjes! Hier zijn de leukste Pinterest knutsels die je samen met de je kinderen kunt doen!

Rupsje Nooitgenoeg

Ruspjes zijn echt een teken van de lente. Je gaat ze overal weer zien en wat is er dan leuker dan samen met je uk aan tafel zitten en een rups, die jullie buiten hebben bestudeerd, na te maken? Je kunt het tekenen, verven, maar ook met een eierdoosje een 3D rups maken! Een hele grote. Je hebt dan een eierdoosje nodig van acht of tien. Knip die door, in de lengte. Verf één uiteinde (één eierdopje van het doosje) bijvoorbeeld rood, oranje, paars of roze. De resterende dopjes kun je een andere kleur (groen of geel bijvoorbeeld) geven, zodat je een goed verschil hebt tussen de kop van de rups en het lijfje! Vergeet niet oogjes toe te voegen met witte en blauwe verf en natuurlijk heeft de rups voelsprietjes op de kop nodig! Die kun je maken met ijzerdraad en klei!

De kleurige vlinder

Nu we toch bezig zijn met dieren: Een prachtige vlinder is ook leuk om te maken! Voor het lijfje heb je een WC-rol nodig, die je kunt verven of bekleden met een stuk gekleurd papier. De vleugels knip je ook uit gekleurd papier, of juist wit, zodat je ze kunt kleuren of verven. Maak het zo bijzonder als je zelf wilt, met glitter, stukjes wol of andere materialen die je op de vleugels kunt plakken om ze nóg mooier te maken. Vergeet niet je vlinder een mondje en oogjes te geven met een stift of je verfkwast! Ook de voelsprietjes kun je makkelijk uit een stuk gekleurd papier knippen en aan de WC-rol plakken.

Je eigen boeket bloemen

Wist je dat het heel makkelijk en leuk is om zelf een bos bloemen te maken? Het enige wat je nodig hebt is: rietjes (groene) of ijsstokjes die je zelf groen kleurt met stiften of verf, gekleurd papier voor de bloemblaadjes en een papieren cupcake vorm, voor de kern van de bloem. Maak de bloemblaadjes in verschillende kleuren en vormen, zodat je verschillende bloemen krijgt. Ook de kern kun je in verschillende kleuren doen. Zo maak je lekker zelf thuis een bos vol met onder andere narcissen, margrieten en klaprozen!

Welke knutselideeën heb jij voor deze lente? Zit jij vol inspiratie en zit je graag aan tafel te knutselen met de kinderen? Nee? Dan kun je ook nog op Pinterest kijken voor heel veel leuke knutselwerkjes!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close