TOP
3 gouden tips om je warm aan te kleden
Beauty

3 gouden tips om je warm aan te kleden

Je staat ‘s ochtends vroeg op, je zet je alarm af met je ogen nog half gesloten en je hoort de wind stevig waaien. Je besluit om je weerapp even te checken, en daar zie je dat de temperaturen je absoluut niet aanstaan. Je voelt de koude zelfs tot binnen. Maar dan sta je voor je kledingkast, zonder idee van welke kledij je nu het best kan aandoen tijdens de winter. Wil jij geen kou meer lijden deze winter? Lees hier dan enkele tips die je een heel eind verder kunnen helpen.

Laagjes, laagjes, en nog eens laagjes

Sommigen noemen het de laagjesmethode, anderen dan weer de ui-techniek, … Het maakt eigenlijk niet uit hoe je het noemt, weet gewoon dat het aanbrengen van laagjes zeer goed werkt wanneer je het huis verlaat. Je draagt hierbij 3 laagjes van kledij. De eerste laag bestaat uit een kledingstuk dat zeer nauw aansluit. De beste optie is thermokleding, het houdt namelijk je lichaamswarmte vast en absorbeert het zweet van je huid. Daarbovenop komt de tweede laag, namelijk een trui of blouse. Als je een echte koukleum bent, kan je hierboven ook nog een extra warme vest op aandoen. De derde laag, ten slotte, bestaat uit een dikke winterjas. Deze is liefst waterdicht zodat je niet enkel de koude kan trotseren, maar ook eventuele wind of regen. Het handige van laagjes is dat je afhankelijk van de temperatuur een laag kan aan- of uittrekken, zodat je het nooit te warm of te koud hebt. Als je een hele dag lekker binnenshuis blijft, zijn al deze laagjes echter niet nodig. Zo bestaat er bijvoorbeeld homewear voor dames alsook voor mannen, wat niet enkel lekker warm is, maar ook heel comfy. Perfect voor een luie zondag! 

Bedek alle uiteinden van je lichaam

Door de koude stroomt het bloed vooral naar de vitale delen van je lichaam, zoals je hart. Hierdoor stroomt er minder bloed naar de uiteinden van je lichaam, zoals je handen, voeten en oren, en verliezen deze lichaamsdelen ook het snelst warmte. Belangrijk is dus om ook alle uiteinden van je lichaam af te schermen tegen de koude. Als je naar buiten trekt, vergeet dan je handschoenen, muts, sjaal en winterschoenen zeker niet. Ook binnen hou je best je uiteinden warm. Loop dus bij thuiskomst niet in je blote voeten rond, maar ruil je stevige schoenen in voor een paar pantoffels. Er bestaan verschillende pantoffels voor dames en heren, maar gesloten pantoffels houden je tijdens de bibberende winterdagen het beste warm.   

Bedek alle uiteinden van je lichaam

Kies de juiste materialen

Zorg er ten slotte voor dat je kledij uit het juiste materiaal bestaat. Wat betreft je kledingstukken, zoals truien en mutsen, kies dan voor katoen, wol of kasjmier. Deze stoffen werken namelijk isolerend en houden je dus lekker warm. Stoffen die je dan weer best vermijdt, zijn bijvoorbeeld linnen, omdat deze de warmte niet vasthoudt, of polyester, omdat je er sterk van begint te zweten. Als het gaat over je schoenen, trek dan een paar aan met dikke zolen, bijvoorbeeld gemaakt van rubber. Deze vermijden dat de koude van de grond naar binnen komt.

«

»

Close