TOP
Tuin herfstklaar maken
Tuin Wonen

3 tips om je tuin herfstklaar te maken

De zomer is voorbij en de herfst is weer aangebroken. Bladeren verkleuren en vallen van de bomen, paddenstoelen komen boven de grond uit en de weersomstandigheden veranderen. De ene dag kan het heerlijk zonnig en windstil zijn. Terwijl een andere dag er juist enorme regen- en onweersbuien kunnen ontstaan met een stormachtige wind. Je tuin moet dus heel wat omstandigheden kunnen weerstaan. Hoe jij je tuin herfstklaar maakt, lees je in onderstaande tips!

1. Zet kwetsbare tuinartikelen binnen

Sommige tuinartikelen kunnen erg kwetsbaar voor een storm zijn. Ook hevige regen- en onweersbuien kunnen heel wat schade aanbrengen. Het is daarom aan te raden om alle kwetsbare tuinartikelen zoals zonweringen, buitenverlichting en terrasverwarmers binnen te zetten. Een garage of blokhut is hier ideaal voor. Heb je dit niet? Dan kan een opbergbox voor in de tuin de oplossing zijn!

2. Bescherm je tuinmeubels

Tuinmeubels zijn nou niet bepaald artikelen die je even binnen zet. Je wilt namelijk niet dat je garage of blokhut, als je die überhaupt hebt, het hele najaar vol staat met tuinmeubels. Gelukkig zijn hier erg handige beschermhoezen voor verkrijgbaar. Deze hoezen zijn goedkoop en eenvoudig over bijvoorbeeld je tuinset van Kees Smit Tuinmeubelen te bevestigen. Hiermee zijn jouw tuinmeubelen tijdens de herfst goed beschermd tegen vuil en regenval!

3. Geef de tuin een laatste knipbeurt

In de herfst groeit het gras en planten nauwelijks. Het is wel aan te raden om in oktober het gras nog een laatste keer te maaien, takken te knippen en de heg te snoeien. Maai het gras op ongeveer 5 centimeter. Dit zorgt er namelijk voor dat onkruid en mos wordt geweerd omdat het gras het zonlicht opneemt. Takken en planten kunnen door de kou en het zware herfstweer beschadigen. Het is dus belangrijk dat je deze in oktober een laatste knipbeurt geeft! Knip daarbij oude takken tot aan de grond af om nieuwe groei te bevorderen. Snoei ook de heg nog een laatste keer zodat je er tot de zomer mee vooruit kunt!

Heg snoeien

 

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close