TOP
3 tips voor duurzame keuzes voor kinderen
Kids

3 tips voor duurzame keuzes voor kinderen

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Steeds meer mensen zien dit in en willen duurzamer leven. Wil je ook duurzamer leven? Kijk dan eens naar de keuzes die je maakt met de aanschaf van spullen voor je kinderen. Door een aantal kleine aanpassingen ben je al een stuk duurzamer bezig!

Kies voor houten speelgoed

Houten speelgoed is om verschillende redenen de betere keuze voor jouw kinderen. Het is een stuk duurzamer, omdat het langer mee gaat dan plastic speelgoed. Wie weet heeft later het kind van jouw kind er plezier mee! Producenten van hout speelgoed zetten zich ook vaak in om meer bomen te laten planten. Daarnaast is het beter recyclebaar. Naast deze voordelen voor het milieu zijn er ook andere voordelen. Houten speelgoed stimuleert namelijk je kind om creatief te zijn. Het is vaak eenvoudig speelgoed, waardoor er meer gevraagd wordt van de fantasie van je kind. Ook is het meestal speelgoed waarbij je kind actief moet zijn. Dit is niet alleen goed voor de geest, maar ook voor het lichaam van je kind. Bovendien is houten speelgoed vaak een stuk veiliger. Het bevat bijvoorbeeld geen giftige stoffen of kunststoffen.

Kopen van kleding

Helaas moet een kind door het groeien snel weer nieuwe kleding. Hierdoor ben je veel geld kwijt aan het aanschaffen van nieuwe kleding. Gooi de kleding niet zomaar weg. Maak iemand anders er blij mee. Je kunt het weggeven of verkopen. Ook kan je een duurzamere aanschaf doen door tweedehandse kleding te kopen. Vaak is kleding van kinderen amper gedragen, omdat ze er zo uitgroeien. Wil je liever geen tweedehandse kleding kopen? Kijk dan eens naar kleding in de winkel dat gemaakt is van gerecycled stof. 

Eten

Eten

Ook met de voeding van je kind kan je duurzame keuzes maken. Koop zoveel mogelijk lokale producten en kook het liefst afgemeten porties. Laat je kind regelmatig eten staan? Schep dan wat minder op. Zo voorkom je dat je het eten moet weggooien. Eten dat nog in de pan zit kan je invriezen. Dit kan later worden gegeten. Let ook op dat je niet te veel fruit en boterhammen mee naar school geeft. Na een hele dag in een tas hebben gezeten moet dit eten helaas ook weg worden gegooid.

Neem je kind zoveel mogelijk mee in je duurzamere beslissingen. Leer je kind waarom dit belangrijk is. Zo kan je kind later ook duurzamere keuzes maken.

«

»

Close