TOP
3 Tips voor je eerste bezoek aan Parijs
Reizen

3 Tips voor je eerste bezoek aan Parijs

Parijs is een reisbestemming die bij velen op het lijstje voorbij komt. De stad van de liefde is door de eeuwen heen alsmaar populairder geworden. Je goed voorbereiden op een reis, is altijd verstandig. Helemaal als je voor het eerst een grote stad als Parijs bezoekt, zijn er een paar belangrijke punten waar je over na moet denken. In deze blog zetten we er drie voor je op een rij, zodat je optimaal kunt genieten van je tijd in Parijs.

De reis

Je begint je bezoek natuurlijk met de reis naar Parijs. Doe je onderzoek en denk na over de reismogelijkheden die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld met de auto, hierdoor heb je in Parijs een auto tot je beschikking. Echter is Parijs een drukke stad en zijn de brandstofkosten en de drukte onderweg, helemaal als je voor een paar dagen tot een week gaat, vervelend. Je kunt er ook voor kiezen om met het vliegtuig of de trein naar Parijs te reizen. Dankzij de drukte op vliegvelden, helemaal tijdens de vakanties, blijkt reizen met de trein vaak het snelst en comfortabelst. Wat hoe dan ook verstandig is, is om tijdig je tickets te bestellen. Deze zijn vaak voordeliger, wanneer je deze ver van tevoren aanschaft. 

Je verblijf

Wanneer je naar Parijs gaat is het belangrijk dat je het reisadvies in de gaten houdt. Zo weet je dat je veilig op reis gaat en kun je controleren of je alles wat je verplicht bij je moet hebben meeneemt, of bepaalde dingen juist thuis moet laten. Het is daarnaast ook verstandig om je in te lezen op de verschillende wijken in Parijs. Zo zijn leuke wijken om in te verblijven: Le Marais, Saint Germain de Près en het gebied rondom de Montmatre. 

Musea

Musea

In Parijs zijn er meer dan genoeg musea te bezoeken, het Louvre is hiervan één van de, als niet dé, populairste. Hier zijn kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus de Milo te bewonderen. In Parijs zijn musea voor kinderen en jongeren, tot en met een leeftijd van 25 jaar, gratis toegankelijk. Op de eerste zondag van de maand zijn de musea gratis te bezoeken voor mensen van alle leeftijden. Let wel op, de musea zijn daarom op deze eerste zondag van de maand erg populair, waardoor het druk is.  

Met deze tips kun je je eerste reis naar Parijs nog leuker maken. Pak natuurlijk tijdig je koffer in en vergeet niet van een echte pain au chocolat te genieten terwijl je uitkijkt op de Eiffeltoren. 

«

»

Close