TOP
3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie
DIY Traktatie

3d koekjes ( trakteren )

Ken jij ze al: de 3d koekjes?! Ik zag ze bij webshop De Kinderkookshop en was opslag verliefd. En niet alleen ik, mini meneertje Badschuim ook! ‘Die wil ik maken, er mee spelen en daarna lekker opeten’, was zijn eerste reactie! Zo gezegd, zo gedaan! En het leuke er van: dat kunnen jullie ook. Ik mag een setje van deze 3d koekjes weggeven!

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

3d koekjes, wat heb je er voor nodig:

 • 3d koekvormpjes, te koop bij De Kinderkookshop!
 • Recept voor 3d koekjes van De Kinderkookshop.
 • 150 g zachte roomboter in stukjes.
 • 125 g witte basterdsuiker.
 • 1 zakje vanillesuiker.
 • 1 ei.
 • 300 g bloem.
 • 1 snufje zout.
 • Keukenroller.
 • Bakpapier.
 • Mixer.
 • Oven.
 • Mesje of taartschep om de vormpjes op de plaat te leggen.

3d koekjes, zo maak je ze:

Stap 1 – Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2 – Klop de roomboter in een ruime kom zo romig mogelijk (ik smelte hem, vond ik makkelijker). Voeg daarna de basterdsuiker en vanillesuiker toe en klop weer een keer door. Dan voeg je het ei toe en zeef je de bloem boven de kom er ook doorheen. Klop alles nog eens goed door en voeg het wel bekende bakkersweetje (snufje zout) toe.

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

Stap 3 – Maak nu een bal van het deeg (leuk om de kleine te laten doen) en laat het geheel een halfuur rusten in de koelkast.
Stap 4 – Rol het deeg nu uit. Deze koekjes worden het mooist als je ze niet te dik (zwaar) en zo gelijkmatig mogelijk maakt. Dus vooral blijven rollen!! Om het makkelijk te maken gebruikte ik aan twee zijden bakpapier, dat rolt zo lekker door ;).

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

Stap 5 – Steek de vormpjes uit. Let goed op dat je er voldoende maakt, want een leeuw heeft 4 poten, dus die moet je dan met je vormpje 2x uitsteken!

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

Stap 6 – Haal de uitgestoken vormpjes voorzichtig van het bakpapier af en leg ze op de bakplaat. Dit is een moeilijk werkje, want je hebt de vormpjes dun uitgerold, ze zijn vrij groot, dus ze breken snel. Doe dit dus in alle rust.

Leg daarna het uitgestoken deeg nog 10 minuutjes in de koelkast om de vorm zo goed mogelijk vast te houden.

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

Stap 7  – Bak in 20-25 minuten gaar in de oven. Baktijd hangt af van de dikte van je koekjes, je oven en natuurlijk hoe goudbruin je ze wilt hebben.

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

Stap 7 – Laat de koekjes goed afkoelen al vorens je ze in elkaar gaat zetten.

Dit is dan het resultaat! Wat zijn ze mooi geworden en wat waren ze lekker! Door de roomboter waren ze OVERHEERLIJK en veels te snel op.

Een super tip dus om op school te trakteren of te maken met een kinderfeestje.

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

 

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

 

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

 

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatie

Tip: versieren van de 3d koekjes!! Met glazuur (zelfgemaakt van 125 gram poedersuiker en een scheutje water) of kant en klaar is dat heel leuk om te doen! Gebruik eventueel ook nog sprinkels, uitgerolde en uitgestoken fondant of decoratiepennen (gewoon te koop in de supermarkt) en je maakt het feestje compleet!

De kinderkookshop, wat verkopen ze er allemaal!

3d koekjes, uitstsekers, koekjes uitstekers, koekjes bakken, koekjes trakteren, trakteren, traktatieDe  kinderkookshop is gevuld met leuke producten om te koken, eten en spelen met kinderen! De leukste schortjes, bestekjes, serviesjes, kookgerei, kookspeelgoed en kinderkookboeken vind je in de webshop van de kinderkookshop!

Op de website vind je ook vele kindvriendelijke recepten, zoals die van de 3d koekjes. Leuk om te maken voor kinderen, maar zeker ook om samen te koken! Of kinderen nu een koekje uitsteken of een heel driegangendiner koken: meehelpen kan altijd!

3d koekjes: WINACTIE!

De winactie is gesloten en gewonnen door: Judith Robbe.

Niet gewonnen of vergeten mee te doen? Er zijn regelmatig leuke winacties op mijn blog! Dus volg mij via de nieuwsbrief (in het menu te vinden of de linker zijbalk) of via mijn Facebook pagina om niets te missen.

Dit artikel bevat producten die mij toegestuurd zijn ter review, meer informatie hierover kan je hier vinden.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

31 COMMENTS
 • M buckens
  8 jaar ago

  Met mijn zoontje die bijna jarig is en dit zou een fantastische traktatie zijn

 • Cornelis Annemie
  8 jaar ago

  zo leuk om met mijn neefje en nichtje lekkere koekjes te maken

 • Nadia
  8 jaar ago

  Geweldig deze 3D uitsteekvormpjes! Zo kun je kinderen op een verjaardag goed bezig houden. Volgende verjaardag is van mijn zoontje in mei, dan zullen deze vormpjes in actie komen.

 • Inge Saka
  8 jaar ago

  Ik wil ze heel graag gaan maken voor Amira en Dilan mijn 2 kindjes!

 • elise van 5 wil later graag bakker worden. dat staat in elk vriendenboekje :-) en wat ze dan wil bakken, alleen lekkere dingen zoals taarten, cake EN… koekjes natuurlijk. nu kende ik deze 3d vormpjes nog niet, dus hoe leuk dit om te bakken en serveren op het feestje van haar bijna 3 jarige broertje! liefs melissa (melissamaas@hotmail.com)

 • janet
  8 jaar ago

  Eens kijken of het mijn jongste dochter met deze vormpjes wel lukt om al het deeg te gebruiken voor de koekjes……. normaal gesproken snoept ze de helft van het deeg op ;-)

 • sabinehensens
  8 jaar ago

  Wat ontzettend leuk dit!! Ik maak heel graag een kansje om samen met mijn dochter Mara (5) aan de slag te gaan…Ik weet zeker dat we veel bak- en eetplezier hebben!!!

 • will
  8 jaar ago

  Ik doe graag mee voor mijn oudste kleindochter .
  Samen leuke koekjes pakken met oma, dat vindt ze altijd erg leuk. Vooral deze grappige koekjes, daar heeft ze vast wel zin in.
  Voor haar doe ik graag mee. Ondanks dat ik geen Facebook heb, hoop ik toch dat ik mee mag doen.

 • Marjan
  8 jaar ago

  Oh wat een geweldig idee. Ik neem ze mee naar een vriendin die dit samen met haar kleindochtertje kan doen. Wat ziet dit er leuk uit zeg.

 • Aniek
  8 jaar ago

  Ik doe graag meeen bak ze samen met mijn zus

 • Sandra
  8 jaar ago

  Leuk ik doe graag mee om deze koekjes te bakken en te laten versieren voor een dino feestje.

 • Yvette
  8 jaar ago

  Wauw, mijn zoontje van 3.5 is gek op koekjes bakken en zou dit fantastisch vinden! En ik ook!

 • Ditty Dirks
  8 jaar ago

  Wat een super koekjes. Ik heb drie neefjes die heel graag in de keuken helpen. En dan zeker met het bakken van deze lekkere dierenkoekjes!

 • Feinette
  8 jaar ago

  Wat een leuke actie! :) Mijn oppaskindjes, tweeling van 4, zijn dol op koekjes bakken!

 • pita
  8 jaar ago

  Wat een superleuk idee!
  Ik doe natuurlijk mee met de winactie! Als ik win ga ik koekjes bakken met mijn liefste neef Ellin! Hij wordt bijna 4 en is al bijna een koekiemonster :-)

 • Anneliese de Waal
  8 jaar ago

  Ik zou ze graag willen maken met mijn dochtertje Sam !!.

 • Jan
  8 jaar ago

  Lekker onze kinderen zich laten verbazen over deze leuke bakvormen

 • adrianamoja
  8 jaar ago

  Samen met mijn nichtjes voor hun ouders (mijn zus dus ;))

 • Karen Vonk
  8 jaar ago

  Voor mijn eigen kleine koekenbakker….!

 • elisabeth maria martina
  8 jaar ago

  mijn kleindochters gaan helemaal uit hun plaat

 • anica aarts
  8 jaar ago

  gezellig samen met mn stiefdochter macey

 • Iris
  8 jaar ago

  Super gaaf!!! Mijn nichtje is bijna jarig.. en ik als suikertante ga natuurlijk koekjes bakken :-)
  Dat is onze lievelings bezigheid als ik moet oppassen!!

 • Anke & Kane
  8 jaar ago

  Ja, ik heb ook een fanatieke bakker hier. Taarten, koekjes, cakes hij helpt mee mixen, kneden, rollen, uitsteken, versieren en vind het geweldig (gelukkig want ik sta ook graag in de keuken). Als we mogen winnen zijn de allereerste natuurlijk voor ons zelf want we proeven altijd alles voordat we het iemand geven ;-) dan doen we de volgende voor ons nichtje en die vind ze dan zo leuk dat mijn zusje er ook moet gaan bestellen en dan kunnen we die fijn onderling delen en lenen.;-)

 • Thea
  8 jaar ago

  Wat leuk! Ik zou ze bakken met mijn nichtje van 4, die vind het geweldig leuk om samen te bakken. Mijn zoon van 7 heeft er het geduld niet voor maar wie weet komt hij ons wel helpen als hij deze leuke vormen zien!

 • Miranda de Jong
  8 jaar ago

  Voor de 4 koekjes-bakkende/etende-monstertjes doe ik heel graag mee. En uiteraard snoep ik er dan stiekem van als de kids op school zijn.

 • Carla Lansink
  8 jaar ago

  Weer een erg leuke winactie. Een leeuw of nijlpaard zelf maken is veel stoerder dan cupcakes versieren!

 • Wat ontzettend leuk! Ik ken wel van vroeger de 3d koekjes die je in de winkel kon kopen. Ik wil graag koekjes bakken met mijn twee jongens. Dol op dieren en op koekjes!

 • judithrobbe
  8 jaar ago

  Superleuk! Die koekjes wil ik graag maken met mijn jongens van 2 en 4. Ik weet alleen niet of er lang mee gespeeld wordt als ze zo lekker zijn ;-)

  • Ceciel
   8 jaar ago
   AUTHOR

   Haha Judith, hier waren ze inderdaad ook heel erg snel op!!

 • Marian Zw
  8 jaar ago

  Die zien er echt heel leuk uit, we bakken wel eens koekjes, de laatste keer met de vormpjes die we gespaard hadden bij d eblue band. Die waren ook al zo leuk maar deze kunnen echt blijven staan. Ik doe graag mee voor zo’n setje om met de twee jongsten van 6 en 3 ook eens van deze leuke koekjes te maken!

  • Ceciel
   8 jaar ago
   AUTHOR

   Leuk om te lezen Marian, je maakt kans :)!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close