TOP
Mama

4 heerlijke ideeën voor me-time!

Me-time. Een woord wat je tegenwoordig erg veel hoort. Moeders hebben meer en meer tijd voor zichzelf nodig. Het lijkt wel of er meer druk op de schouders van moeders ligt in deze tijd. Even los van het gezin. Even geen zorg voor de kinderen, geen huishoudelijke klusjes en gewoon even een moment om te doen wat je leuk vindt, waar je nooit aan toe komt en tot rust te komen. Tijd om te ontspannen en de-stressen. Natuurlijk heb je heus wel momentjes voor jezelf, als de kinderen op bed liggen of naar school zijn, maar zodra je even op de bank zakt, komt meneer Schuldgevoel aan wandelen en ga je met tegenzin toch maar aan de slag met die berg was. Het is helemaal niet gek dat je zo nu en dan even rust nodig hebt. Een verwendagje. Al zijn het maar een paar dagen. Gewoon doen. Maar ja… wat doe je dan op zo’n dag? Lees je mee? Hier zijn wat heerlijke ideeën om tot rust te komen en te genieten van jouw me-time. 

Manicure en pedicure

Het is zomertijd en dan is het heerlijk om ook zelf zomerklaar te zijn. Verzorgde handen, voeten en nagels is dan heus niet overbodig. Plan daarom een middagje om jezelf te laten verzorgen, kies gezellige kleurtjes voor op je nagels of als je het liever neutraal houdt: een French manicure. Misschien ben je al tevreden met een lakje, maar gel lak of acryl kan ook! Daar heb je langer plezier van. En als je van nature niet zulke lange of sterke nagels hebt, is dit de oplossing! En als alles er weer mooi uitziet, kun je je slippers aandoen en showen die verzorgde voetjes! En een selfie met je nieuwe nagels natuurlijk. Hallo zomer, ik ben klaar voor het mooie weer! Kom maar op met de warmte!

De spa

Wat ook wel eens lekker is; een dagje doorbrengen in een spa. Je kunt dan behandelingen boeken. Een massage, een gezichtsbehandeling, ontspannen in de sauna en poedelen in de verschillende baden. Ben je niet zo fan van alleen een dag doorbrengen in een spa? Neem dan een mede-mama mee. Je kent er vast wel één die ook zo’n me-time dagje kan gebruiken. Je kunt er zelfs voor kiezen om ook daar te lunchen en dineren. En ben je het nog niet zat? Dan plak je er toch een nachtje aan vast? Bij de meeste wellness centra is het geen probleem; ze hebben vaak een redelijk aantal hotelkamers die je kunt boeken. En dan kun je zelfs nog het ontbijtbuffet meepikken in de ochtend! Yes please!

Hotelkamer boeken

Nu we het toch over een nachtje weg hebben; waarom zou je niet een hotelkamer boeken voor jezelf? De dag doorbrengen in de stad bijvoorbeeld en in de avond lekker onder de donzen dekens van het hotel duiken. Tip: ga voor roomservice in de ochtend. Een lekker uitgebreid ontbijt op bed, terwijl je lui de TV aan hebt staan. Even geen verplichtingen. En als de zon schijnt: het balkon op met een boek en een lekker ijskoud drankje.
En waarom zou je het bij Nederland houden? Er zijn zoveel steden in het buitenland, waar je binnen korte tijd bent. Wat dacht je van de prachtige hotels in Antwerpen bijvoorbeeld? Retro, modern of gewoon heel apart. Dat is toch heerlijk om in je eentje te ontdekken?

Culinair genieten

Soms als je in de stad loopt, zie je wel eens mensen alleen op het terras zitten met een kop koffie, een glas wijn of zelfs in hun eentje dineren. Herken je het dat je dan denkt: ‘Ach…helemaal alleen, wat zielig?’ Maar eerlijk gezegd…is het soms gewoon heerlijk om voor jezelf te kiezen, niemand erbij. Gewoon lekker op je gemak een kopje koffie drinken, winkelen, een frisse lunch en uitgebreid genieten van een diner. Gewoon alleen. In rust en stilte. Geen man, geen kinderen. Daar is niks zieligs aan; wel nee! Genieten juist! Hoe heerlijk is het om in de ochtend, op een zonnige dag, op je fiets naar de stad te rijden en een nieuw koffietentje op te zoeken? Eén zijn met je gedachten. Op je gemakje mensen kijken en genieten. Niemand die jou afleidt. Je kunt de tijd nemen die je nodig hebt, zonder te haasten omdat de kinderen zich vervelen en door willen naar de speelgoedwinkel. En houd je niet van stilte, neem dan gewoon lekker je muziek mee. koptelefoon op en ontspannen maar!

Doe jij aan me-time? Hoe vaak besteed je daar een dag aan? 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close