TOP
Interieur Praktisch Wonen

4 klussen in huis die blijven liggen

Ken je dat, de plint die maar los blijft zitten en het keukendeurtje dat al jaren scheef hangt? Na verloop van tijd is de nieuwigheid van de spullen in je woning af en gaan er dingen stuk. Hoewel ze echt gedaan moeten worden, komen we er maar niet aan toe. In dit artikel lees je 4 klussen in huis die vaak blijven liggen.

Klus 1: Deuren schilderen

Of je de donkerbruine deuren van de vorige bewoner nog wilde overschilderen of dat je deuren niet ongeschonden door de speelpartijtjes van je kinderen zijn gekomen, de deuren schilderen is een klus die vaak blijft liggen. Het stoort je misschien net niet genoeg of het is teveel gedoe. Deuren zijn bepalend in je interieur en je zal merken dat je prachtige deuren je opvallen als je huisschilder ze heeft voorzien van een mooie lik verf.

 Klussen die blijven liggen

Klus 2: Snoeren wegwerken

Je ligt op de bank en kijkt je favoriete serie. Ondanks dat het de perfecte avond is, blijf je je storen aan de wirwar aan snoeren die van je televisie naar beneden lopen. Al die kabels geven een rommelige uitstraling, terwijl je zo je best doet om je huis netjes te houden. Er zijn verschillende manieren om kabels weg te werken. Zo zijn er speciale kabelgoten te koop, maar je kan er ook voor kiezen om de kabels weg te laten werken in je stucwerk.

Klus 3: Losse plinten

Elke keer als je het kastje van de gootsteen open doet, valt de plint tussen het kastje en de vloer om. Ook in de woonkamer laten de plinten los, waardoor het strakke effect in de kamer een stuk minder is. Hoewel het een rotklus lijkt, hoeft het vastzetten van plinten geen uren in beslag te nemen. Er zijn verschillende filmpjes over het monteren van plinten op het internet te vinden. Je zet je plinten vast door te schroeven of ze vast te lijmen. Heb je er echt geen tijd voor? Schakel dan een klusjesman in om je plinten vast te maken.

Klus 4: Rommel zolder

Toen je verhuisde naar je huidige woning beloofde je jezelf dat je de spullen op zolder nog wel een keer ging uitzoeken. Inmiddels staan die spullen er nog steeds en ben je er niet aan toegekomen om de zolder op te ruimen en om te toveren tot woonruimte. Maak een lijstje van wat er allemaal moet gebeuren met de zolder en vink deze één voor één af. Donkere winterdagen zijn ideaal om op zolder door te brengen en eindelijk iets te maken van die donkere, rommelige zolder.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close