TOP
4 manieren om je kelder in te richten
Interieur Wonen

4 manieren om je kelder in te richten

Heb je toevallig een kelder in je huis waar je amper gebruik van maakt? Tijd om daar verandering in te brengen. Door velen wordt een kelder namelijk simpelweg gebruikt als een opslag of rommelhok. Dat is super zonde, je kunt deze ruimte namelijk op veel leukere manieren inrichten. Tijd om inspiratie op te doen! In dit artikel vind je een aantal super gave manieren om je kelder in te richten.

Wijnkelder

Ben je een liefhebber van wijn? Dan is een kelder dé plek om jouw verzameling wijnflessen te stallen. Niet alleen hebben kelders vaak  een goede temperatuur om wijn te bewaren, ook voorkom je dat er teveel licht bij je wijn komt. Zo blijft je wijncollectie de kwaliteit behouden die je wilt. Voorzie de kelder van een aantal wijnrekken en zorg ervoor dat je wijncollectie hier mooi op volgorde uitgestalt wordt. Maak je wijnkelder helemaal af met een aantal bartafels waardoor je je eigen proeverij kunt houden.

Kroeg

Bestempel jij jezelf als een echte kroegtijger of houd je simpelweg gewoon van de ambiance van een kroeg? Dan hebben we een uiterst geschikt idee voor het opvullen van je kelder. Je kunt je kelder namelijk omtoveren tot een heuse kroeg. Ga bijvoorbeeld voor een  ouderwetse look met een houtlook behang aangevuld met een klassiek vloerkleed. Maak je kroeg helemaal af met een dartbord, een bar en een mooie verzameling van flessen whisky, gin en wodka. Het grootste voordeel is misschien wel dat je niet meer om een bepaalde tijd thuis hoeft te zijn.

Thuisbioscoop

Thuisbioscoop

Krijg je niet genoeg van het kijken van films en ga je normaalgesproken heel vaak naar de bios? Dan is een thuisbioscoop wellicht een geschikte invulling van jouw kelder. Zorg voor de echte bioscoopbeleving met een projectiescherm en een beamer. Zo geniet jij van de echte bioscoopervaring zonder het huis uit te moeten. Stream bijvoorbeeld een knaller van een actiefilm via Netflix. Zet de popcorn maar alvast klaar!

Sportschool

Voor de echte sporters onder ons is er natuurlijk ook een geschikte inrichting van je kelder. Je kunt namelijk ook je eigen sportschool openen in je kelder. Hiervoor is echter wel wat ruimte benodigd. Afhankelijk van wat voor sporter je bent kun je de kelder vervolgens vullen met apparaten naar keuze. Creëer je eigen krachthonk of ga voor een cardio studio. Voor velen is een lekkere sportsessie de ultieme manier van ontspanning in de avond. Lees hier op welke manieren je nog meer kunt ontspannen in de avond.

«

»

Close