TOP
4 tips die ervoor zorgen dat stickers goed blijven plakken
Praktisch

4 tips die ervoor zorgen dat stickers goed blijven plakken

Stickers worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Je kunt ze bijvoorbeeld voorzien van jouw naam en adres en ze vervolgens op jouw bezittingen plakken. De meeste mensen denken dat stickers standaard goed blijven zitten, maar dat hoeft niet. Soms kan een sticker binnen de kortste keren weer loslaten. Wil je dit voorkomen? Dan komen de onderstaande 4 tips vast en zeker van pas.

1. Maak het oppervlak goed schoon

Veel mensen plakken een sticker op zonder het oppervlak eerst goed schoon te maken. Wanneer je deze aanpak hanteert, is de kans groot dat hij snel weer loslaat. Maak het oppervlak daarom altijd goed schoon voordat je de sticker opplakt. Ga er eerst met een natte doek overheen. Plak de sticker vervolgens niet direct op, maar zorg dat het oppervlak droog is. Op deze manier is de kans groot dat jouw sticker goed blijft plakken.

2. Plak op een glad oppervlak

In principe blijft een sticker op vrijwel ieder oppervlak plakken. Toch is blijft hij op het ene oppervlak langer zitten dan op het andere. Plak je de sticker op een ruwe ondergrond? Kijk er dan niet raar van op als hij sneller loslaat. Stickers plakken namelijk beter op een glad oppervlak. Kies daarom liever een glad oppervlak uit in plaats van een ruw oppervlak. In dat geval hoef je waarschijnlijk niet snel een nieuwe sticker op te plakken.

3. Zorg dat er geen luchtbelletjes onder zitten

Zorg dat er geen luchtbelletjes onder zitten

Je hebt vast weleens meegemaakt dat er luchtbelletjes onder een sticker zaten nadat je hem opgeplakt had. Omdat stickers minder goed plakken als er luchtbellen onder zitten, is het zaak om ze zoveel mogelijk te vermijden. Plak een sticker daarom nooit direct in zijn geheel op, maar werk van links naar rechts of van rechts naar links. Gebruik eventueel een hulpmiddel om over de sticker te wrijven, zodat de lucht eronder weg kan. Zijn er toch luchtbelletjes zichtbaar? Prik ze dan lek met een speld of ander scherp voorwerp.

4. Stel stickers niet te snel bloot aan water

Als je adresstickers opplakt, is het van belang dat je deze niet te snel blootstelt aan water. Doe je dit wel? Dan laten ze mogelijk al snel weer los. Wacht daarom bij voorkeur 24 uur voordat je het voorwerp waarop je de sticker geplakt hebt in de wasmachine of vaatwasser doet.

Vastgeplakte stickers verwijderen

Heb je gebruik gemaakt van de bovenstaande tips om een sticker op te plakken? Dan kan het vrij lastig zijn om hem weer los te halen. Gelukkig zijn er trucjes om zelfs de best klevende stickers los te krijgen. Probeer het bijvoorbeeld eens met een föhn. De lijm van de sticker wordt hierdoor warm, waardoor je hem mogelijk makkelijk kunt verwijderen. Je kunt ook een krabber gebruiken om de sticker los te krijgen.

«

»

Close