TOP
4 tips om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten
Praktisch

4 tips om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten

Ben jij toe aan een nieuw abonnement voor je smartphone? Dan merk je al snel dat er heel veel abonnementen te vinden zijn. Het is best lastig om te bepalen welk abonnement geschikt is voor jou. Hier vind je vier praktische tips om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten. Een tipje van de sluier: een Sim Only abonnement is de beste keuze.

1.        Regel het zelf

Er zijn diverse callcenters die mensen bellen over het afsluiten van mobiele abonnementen. Een groot nadeel is dat je geen tijd hebt om prijzen te vergelijken als je gebeld wordt. Daardoor krijg je bijna altijd een deal aangeboden die helemaal niet zo voordelig is. Zoek zelf op je gemak uit welke abonnementen bij je passen, in plaats van even snel iets af te sluiten via een callcenter. De tactiek van callcenters is meestal gebaseerd op een mooi en vooral snel verhaal, met de mededeling dat je NU moet beslissen omdat het anders te laat is. Daardoor kom je er te laat pas achter dat je zelf online veel voordeliger deals kunt sluiten.

2. Ga voor Sim Only

Er zijn twee soorten abonnementen: Sim Only en abonnementen met toestel. In het laatste geval betaal je flink meer – maar je krijgt er wel een telefoon bij. De laatste jaren zijn de regels voor deze abonnementen echter strenger geworden. Het abonnement met telefoon wordt gezien als een lening en het bedrag dat je betaalt is meestal hoger dan dat voor een Sim Only abonnement en het kopen van een los toestel. Daarnaast geldt er tegenwoordig de regel dat je een BKR notering krijgt als de waarde van het toestel boven de 250 euro komt. Dat heeft ermee te maken dat het wordt gezien als de afbetaling van een krediet.

3. Kies de juiste bundel voor bellen/sms’en

Vroeger was het bellen en sms’en het duurste deel van de bundel. En nog steeds moet je er wel rekening mee houden. Maar waarschijnlijk ben je zelf veel minder gebruik gaan maken van ‘gewoon’ bellen en sms’en. Kijk dus eens realistisch naar je belminuten. Bij veel providers kun je inzage krijgen in de hoeveelheid minuten/sms’jes die je in de afgelopen maanden hebt gebruikt. Zo krijg je een realistische beeld van wat je nodig hebt. Neem geen te grote bundel (zonde van je geld), maar ook geen te kleine bundel (dan moet je bijbetalen).

4. Ga voor genoeg internet

Tegenwoordig worden de internetbundels steeds groter, vooral bij Sim-Only. Dat komt omdat ons gebruik ook enorm is gestegen. De kwaliteit van filmpjes en foto’s is een stuk hoger geworden. Door de hogere kwaliteit van deze graphics zijn de bestanden echter ook veel groter geworden – waardoor het veel meer van je bundel kost om ze te versturen. Dat geldt ook voor het streamen van films of muziek: de kwaliteit is veel hoger en dus kost het je veel meer MB’s om ze te bekijken. Gelukkig kun je de limiet van je bundel meestal kosteloos verhogen als blijkt dat je toch meer internet gebruikt dan je dacht.

Het is lastig om te bepalen wat het beste abonnement is. Dat is namelijk helemaal afhankelijk van je gebruik per maand. Wel is het een feit dat Sim Only abonnementen een stuk interessanter zijn dan abonnementen met toestel. Verder is het slim als je zelf een aantal websites bezoekt en vergelijkingen maakt voordat je overstapt, zodat je zeker weet dat je een goede deal hebt gekozen. Vergeet niet om je nieuwe abonnement te noteren in je maandelijks overzicht van vaste lasten, zodat je ook daarmee weer helemaal up to date bent.

4. Ga voor genoeg internet

«

»

Close