TOP
4 tips voor een mooiere badkamer
Interieur Wonen

4 tips voor een mooiere badkamer

Is het tijd om aandacht aan je badkamer te besteden? Wie wil er niet een heerlijke badkamer hebben waar we ons prettig en op ons gemak kunnen voelen. Daar is soms wel de nodige energie en geld voor nodig om dat voor elkaar te krijgen, maar daarna hebben we ook een badkamer waar we zelf van kunnen genieten en bovendien gaat je woningwaarde ook omhoog met een compleet opgeknapte badkamer. 

1) Ga slim om met de verlichting

Een van de belangrijkste zaken is het kiezen van de verlichting. Je wilt namelijk genoeg verlichting kunnen hebben in je badkamer. Alles wat je in de badkamer hebt zal er een stuk beter uitzien wanneer we de juiste verlichting hebben. Daarnaast is het belangrijk om de juiste verlichting uit te kiezen. Een hoofdverlichting die verschillende kanten op schijnt is een aanrader, maar ook wil je goede spotverlichting hebben boven de spiegel voor wanneer we ons aan het klaarmaken zijn. Tot slot is het ook belangrijk om dimlicht te hebben voor als we ‘s nachts naar het toilet moeten. Met te felle verlichting ben je ineens weer compleet wakker. 

2) Kies een vaste stijl voor je hele badkamer

Net als bij de rest van het interieur is het belangrijk dat je geen chaos creëert in je badkamer. Daarom wil je het overzichtelijk houden en dat kan wanneer je een duidelijk stijl kiest voor je hele badkamer en daar niet te ver vanaf gaat. Met een duidelijke stijl ziet het complete plaatje er een stuk beter uit. Dat kan bijvoorbeeld een Scandinavische stijl zijn, maar ook een moderne of een Oosterse stijl zijn. Denk hier van tevoren dus goed over na! 

3) Kies voor een doorzichtige douchedeur of douchewand

Daarnaast is het ook slim om voor een douchewand van glas te kiezen. De reden hiervoor is dat deze doorzichtig is en daarmee de gekozen stijl niet wordt onderbroken. Wanneer er gebruik zou worden gemaakt van bijvoorbeeld steen of een ondoorzichtig plastic dan krijg je dit probleem wel. De stijl wordt er sneller door onderbroken en daarnaast lijkt je badkamer minder groot. Bij een doorzichtig materiaal heb je hier dus geen last van. 

4) Meer natuur in de badkamer

Meer natuur in de badkamer

Tot slot raden we het ook aan om wat meer natuur in de badkamer te halen. Dat kan door planten aan te schaffen die je in de badkamer zet. Dit is bovendien ook erg goed voor de lucht in de badkamer, maar daarnaast staat het ook heel leuk en geeft het kleur aan je badkamer. 

«

»

Close