TOP
Reizen Vakantie

4 Verre landen die je absoluut moet bezoeken

Vakantie in eigen land is niet voor iedereen weggelegd. Misschien ben jij juist wel een persoon die van avontuur houdt, spanning en nieuwe dingen ontdekken. Dat zegt natuurlijk niet dat dit niet mogelijk is in Nederland, maar er is zoveel meer te zien, leren en ontdekken in landen over de hele wereld! Andere culturen, manieren van leven, eten, kleding…Ontzettend veel om in je op te nemen. Hou je ogen dan maar open en verrijk jezelf met al die nieuwe informatie! Misschien ontdek je dan wel dingen die men toepast in ander culturen, die jou zelf ook erg zouden passen! Maar wat zijn nu echt aanraders, als het gaat om verre reizen maken? Lees maar mee!

Thailand

Werkelijk waar, je kijkt je ogen uit in Thailand. Het is een land vol drukte en er is altijd wel wat te doen en te zien. Je kunt je omgeven door de drukke steden, maar vergeet niet dat Thailand heel veelzijdig is! Zo heeft Thailand een jungle, prachtige oude steden, maar ook stranden en eilanden. In één dag kun je veel te weinig zien. Een rondreis is daarom wel op z’n plaats! Laat je verrassen door bergstammen, rijstvelden, tempels, maak een ritje op een olifant en bezoek prachtige stranden tijdens een rondreis Thailand!

Sri Lanka

Prachtige dik beboste natuurparken, wilde dieren, bergachtige landschappen en uitgestrekte stranden. Dat alles heeft Sri Lanka je te bieden. En dat niet alleen: er zijn verschillende theeplantages, ruïnes en oude dorpen en steden te bezichtigen. Je ziet veel terug van de Nederlandse en Britse koloniale tijd. Ben je niet zo fan van op je gemakje door straten slenteren en al het moois in je opnemen? Houd je meer van spanning? Dan is er voor jou een jeepsafari die je wildste dromen overtreft! Ga snorkelen in het helderblauwe water en ontdek de talloze prachtige vissen die langs je heen zwemmen!

Japan

Japan is een land apart. Bijzonder, divers, met enorme tegenstellingen. Kleine, bijna kunstachtige dorpjes, tegenover enorme, moderne steden. Drukke markten en smalle straten, waar je op elke hoek wel eettentjes of foodtrucks kunt vinden. Gigantische winkels vol knuffels en everything anime, sushi zoals wij gewend zijn, maar ook gefrituurde delicatessen waar jij nog niet eens aan gedacht hebt! Je zult versteld staan van de prachtige roze bloesem, de intrigerende cultuur. Geisha’s, vuurrode tempels en de indrukwekkende theeceremonies. Japan is een land wiens stempel je absoluut niet mag missen op je paspoort! En natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je alles bij de hand hebt, wat je nodig hebt! Check daarom voor vertrek zeker of je alles van je reislijst!

Verenigde Arabische Emiraten

Als je denkt dat je niet meer te verbazen bent door pracht en praal, door grootse gebouwen en landschappen, dan ben je nog niet in Dubai geweest, met de hypermoderne wolkenkrabbers, de helderblauwe zee, de super luxe resorts, waar altijd iets te beleven is: deze stad slaapt niet! Dubai staat ontzettend in contrast met Abu Dhabi, waar het bijna sprookjesachtig is. Een prachtige hagelwitte moskee, die je aan het sprookje van Aladdin laat denken, uitgestrekte woestijnen en adembenemende parken.
Maar Abu Dhabi heeft ook zijn moderne en westerse kant: Attractieparken genoeg! En wat dacht je van het Yas Marina circuit? Dat is ook zeker een bezoek waard!
Europa is al bijzonder mooi om te bezoeken, maar de sfeer in Azië is zo anders! Dat is iets wat je zelf ervaren moet hebben; foto’s en verhalen van anderen doen het geen recht! Waar zou jij heengaan? Ga jij voor luxe en modern of kies je voor oudheid en bijzondere bezeinswaardigheden?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close