TOP
voordelen douchecabine
Wonen

4 voordelen van een douchecabine

Wellicht overweeg je om de badkamer te verbouwen of heb je een huis op het oog met een douchecabine. Alhoewel een bad enorm aantrekkelijk klinkt in een badkamer, is een douchecabine vak een praktischere oplossing. In dit artikel delen we graag de voordelen van een douchecabine in de badkamer en waarom jij hiervoor zou moeten kiezen.

Voordeel 1: Douchecabines zijn gemakkelijk schoon te maken

Een douchegordijn loopt het risico om te gaan schimmelen. Dit komt vaak door shampooresten, vuil of een douchegordijn dat in het water blijft hangen na het douchen. Bij een douchecabine maak je gemakkelijk de wanden schoon door ze met een (hand)doek af te nemen na het douchen. Douchecabines zijn zeer onderhoudsvriendelijk en daardoor perfect voor in het gezinsleven. Weinig onderhoud betekent dat je weinig omkijken hebt naar de douchecabine en daardoor je aandacht aan andere taken kun besteden.

Voordeel 2: In iedere badkamer is er ruimte voor een douchecabine

Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt: in iedere ruimte is er plek voor een douchecabine. Een douchecabine plaats je in een badkamer waar ook een los bad staat of juist in de hoek van een compactere badkamer. Ook het formaat van de douchecabine kan je zelf kiezen. De formaten starten met een douchecabine voor één persoon in een kleine badkamer, tot een grote brede cabine voor een douche waar je met het hele gezin onder kan. Wist je dat er ook douchecabines bestaan die je op het bad kunt plaatsen? Zo heb je zowel een bad als een douche in de badkamer, vormt dit een geheel maar maak profiteer je toch van de voordelen van een douchecabine.

Voordeel 3: Douchecabines zijn verkrijgbaar binnen ieder budget

Een douchecabine is verkrijgbaar in diverse soorten maten. Je vindt bij speciaalzaken vaak kleine of simpele douchecabines voor een wat kleiner budget, of juist een wat luxer model voor een wat ruimer budget. De verschillen in prijzen komen vaak door het verschil in glas, afwerking, handgrepen of bevestiging.

Voordeel 4: Douchecabines hebben een luxe uitstraling

Tenslotte geven douchecabines een luxe gevoel. Een douchegordijn kan vaak een benauwend gevoel geven. Doordat een douchecabine van glas is, straalt het luxe uit. Een douchecabine kan niet gaan schimmelen en blijft daardoor altijd netjes. Het enige wat een douchecabine vraagt, is het regelmatig reinigen van de glazen wanden. Wanneer je de wanden schoon houdt, dan blijft het glas helder en kun je bijvoorbeeld je kinderen goed in de gaten houden, wanneer zij onder de douche staan.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

Close