TOP
voordelen lenzen bril
Praktisch

4 voordelen van lenzen ten opzichte van een bril

Loop je al maanden te twijfelen tussen lenzen en een bril? De kans is groot dat lenzendragers je vertellen dat lenzen beter zijn, en de brildragers je juist het tegenovergestelde mee willen geven. Om je keuze wat makkelijker te maken hebben we alle voordelen van lenzen ten opzichte van een bril even voor je op een rijtje gezet.

1. Het is net wat goedkoper

De aanschaf van een bril op sterkte kan een flinke hap uit je budget zijn. Lenzen zijn daarentegen toch net wat goedkoper; zeker wanneer je in het begin voor goedkopere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een Daglenzen Abonnement gaat. Hiermee krijg je een x aantal maanden lenzen toegestuurd voor een laag maandbedrag. Kun je een aantal maanden vooruit, en ben je niet al teveel geld kwijt!

2. Er is veel variatie

Een ander voordeel van lenzen is dat er voldoende variatie is. Waar je bij een bril al snel vast zit aan 1 of 2 monturen (tenzij je voor veel geld meerdere variaties aan wilt schaffen) heb je hier bij lenzen geen last van. Harde lenzen, zachte lenzen, daglenzen en nachtlenzen zijn allemaal tot je beschikking – en voor een veel lager bedrag dan een nieuw montuur. Heb je een keer zin in een andere look? Dan ga je gewoon voor kleurlenzen op sterkte. Ook leuk voor feesten en partijen!

3. Het is minder gedoe

Naast het feit dat je een bril regelmatig op en af moet zetten, en ‘s nachts zonder bril zo blind bent als een mol, vraagt het ook nog best wat onderhoud. Het montuur moet regelmatig gecheckt worden en de glazen moeten vaak dagelijks meerdere malen schoongemaakt worden. Met lenzen is dit niet het geval. Je doet ze in, en ‘s avonds doe je ze uit en leg je ze in de lenzenvloeistof. De lenzenvloeistof zorgt ervoor dat ze de volgende dag weer klaar zijn voor gebruik: schoon en zo goed als nieuw!

 4. Discreet en onzichtbaar

Laten we dan ook zeker niet vergeten dat lenzen discreet en onzichtbaar zijn. Je hoeft niet iedere dag met een bril voor je ogen rond te lopen, en bij iedere outfit een speciaal montuur uit te zoeken. Draag je lenzen, dan merkt (bijna) niemand dat je zicht wat verminderd is, en voorkom je irritaties die brildragers vaak hebben (het afschuiven van de bril tijdens het lezen, aanschaf van zonnebril op sterkte en ga zo maar door).

Dus. Welke keuze ga jij maken?

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close