TOP
DIY Hebbedingetjes Interieur Thuis / Lifestyle Wonen

5 vormen van sfeerverlichting die je ook in jouw interieur kunt gebruiken

Het begint buiten weer wat kouder te worden. De dagen worden korter en ’s avonds gaan de lampen weer aan. Tijd om je huis weer lekker knus te maken voor de komende herfst en winter. Daarbij is de juiste verlichting cruciaal, want daarmee kun je gemakkelijk een warme sfeer creëeren. Dit zijn 5 prachtige vormen van sfeerverlichting die jij ook in huis kunt gebruiken.

1. Mooie en opvallende hoofdverlichting

Bij sfeerverlichting denken veel mensen aan onopvallende lampen die warm en gezellig licht geven. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Sfeerverlichting kan ook bestaan uit een of meer grote en opvallende lampen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze twee prachtige moderne lampen? Het zijn prachtige eyecatchers in je interieur.

Grote lampen in interieur

2. Led spots in de badkamer

Led spots zijn op zichzelf niet zo heel gezellig. Maar ze kunnen wel een prachtige en warme sfeer oproepen. Ze worden bijvoorbeeld veel toegepast in de badkamer. Zo’n kleine led inbouwspot geeft vooral mooi indirect licht dat weerkaatst op de muur. Zo wordt de badkamer ruimtelijker en heb je een gezellig en subtiel licht. Let bij het kopen van led spots voor in de badkamer op dat de IP waarde geschikt is voor een vochtige ruimte. Bij andere ruimtes, zoals woonkamer of keuken, hoef je daar minder op te letten.

Led inbouwspot in badkamer

3. Zichtbare lichtbron

Lampenkappen dienen vaak om het directe zicht op de lichtbron te ontnemen. Je wilt tenslotte niet steeds in een fel peertje kijken. Maar er zijn tegenwoordig ook hele mooie (led) lampen met een zacht gloeiend licht. Dit is prettig licht dat helemaal niet storend is om naar te kijken. Lampen met een zichtbare lichtbron zijn erg sfeervol in je interieur.

Zichtbare lichtbron lampen

4. Gezellig wandlampje

Een wandlamp geeft direct en indirect licht. Het licht wordt weerkaatst op de muur en geeft zo een zachte gloed. Je kunt hier een beetje mee spelen. Het is bijvoorbeeld een leuke manier om een schilderij ook ’s avonds sfeervol te verlichten. Wandlampen zijn meestal niet bedoeld als hoofdverlichting, omdat ze zacht licht geven in de ruimte.

Wandlampje

5. Zelf sfeerverlichting maken

Wil je graag mooie sfeerverlichting, maar houd je niet van standaard lampen? Dan kun je zoeken naar iets dat echt bijzonder is. Of je maakt zelf een mooie lamp. Het is eenvoudiger dan je denkt om zelf een lamp te maken. In het onderstaande voorbeeld is gekozen voor een combinatie van verschillende lampjes op een groot frame. Ben je een beetje handig met elektra (of goed in het volgen van tutorials) dan kun je zoiets best zelf maken. Ga eens op zoek op internet naar leuke ideeën en bekijk of je het zelf kunt maken. Het is makkelijker dan je denkt en je hebt absoluut originele verlichting in je interieur.

DIY sfeerverlichting

Sfeerverlichting maakt je huis knus en gezellig. Nu het weer kouder wordt, is sfeerverlichting echt een ding. Het geeft een warme uitstraling en extra comfort en rust. In heel veel woonwinkels en webshops vind je leuke verlichting. En wil je echt iets origineels? Dan maak je gewoon zelf je eigen sfeerverlichting.

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

Close