TOP
Gezondheid Mama Praktisch

4x tips tegen menstruatiepijn

Menstruatiepijn. Dat blijft een dingetje, hè? Vanaf de eerste keer dat je ongesteld wordt, tot nu toe: het is niet iets waar je maandelijks op wacht en feestelijk viert. MIsschien vond je het als kind zelfs eng, wist je niet goed wat er gebeurde en voelde je je raar. Moe, gespannen of zelfs ziek! Iedere vrouw kent de pijn wel. De irritante, zeurderige, stekende krampen. Door de pijn wil je je oprollen tot een hoopje ellende in een hoekje en mopperen op de pijn. Maar zijn er nu ook echt dingen die helpen tegen die pijn? Natuurlijke dingen, buiten medicatie om?
Waarschijnlijk ben je gewend om een paracetamol te slikken tegen de pijn: leg die maar opzij, want deze tips helpen je zeker zo goed! 

Rust en ontspanning

Ja zeg. Wat een tip! En toch helpt het! Je bent zo snel geneigd om verkrampt te gaan zitten, elke spier gespannen, om de pijn op te vangen. Maar juist het ontspannen en het nemen van rust helpt! Als je spieren ontspannen (Magnesium helpt hier ook een handje bij) kun je de pijn veel beter opvangen dan als je gespannen bent. Dus waar ontspan jij van? Maak een wandeling, neem een bad of koop gewoon een pot Ben & Jerry’s in en eet die lekker in je eentje leeg, met je favoriete series op repeat! Zie je het niet zitten, zo’n bak ijs? Een lekker bakkie thee met een koekje is ook niet mis! Kies gewoon waar jij blij van wordt!

Sporten

Dikke kans dat je er helemaal niet op zit te wachten, maar sporten is een super goed middel om de menstruatiepijn tegen te gaan! Je kunt een standaard rondje in de fitnesszaal doen, maar Yoga, Pilatus of lekker tekeer gaan tegen een boksbal helpt ook! Door te sporten komen er stofjes vrij waardoor je je sterker, fitter en zelfverzekerder voelt. Kortom: je voelt je gelukkiger en beter. En als je je zoveel beter voelt, kan je die pijn makkelijk aan! Trek je sportkleding dus maar aan en ga aan de slag!

Mopperen en jammeren

Het klinkt heel vreemd, maar als je de pijn die je voelt, erkent en je gevoelens hierover uit door middel van brommen, mopperen en jammeren, kan dit ook helpen! Juist als je de pijn probeert weg te stoppen, ga je al je spieren aanspannen. Verstop je gevoel niet, maar laat het eruit! Des te sneller ontspan je dus ook weer en vang je de pijn veel beter op! Dus voel je niet beroerd als je eens even lekker wilt zeuren tegen je partner over de pijn: Lekker doen! Let it all out! Voor nog meer tips om je te ontspannen: Klik hier!

Let op je voeding

Natuurlijk let je normaal al goed op je voeding, maar tijdens je menstruatie hebben je darmen nogal de neiging om trager te gaan werken en loop je kans op verstopping. Dat is niet waar je op zit te wachten, nu je ook al krampen hebt, dag en nacht. Het is daarom slim om goed te blijven drinken: drink wat extra water tijdens deze dagen en eet vezelrijk. Vezels stimuleren je darmen en zo ontloop je die verstopping en extra pijn! Daarbij is je menstruatie een periode van schoonmaken. Je lichaam verliest niet alleen bloed, maar ook afvalstoffen. Door goed te drinken, spoel je je lichaam en help je de schoonmaak dus een handje!

Kende jij deze tips al?

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close