TOP
snoepjesbuis hond
DIY Praktisch Wonen

5 creatieve hondenspeeltjes met snacks

Je hond is vast dol op lekkere hapjes. Maar die kun je natuurlijk niet zomaar de hele dag door blijven geven – je hond zou moddervet worden! Toch kun je je hond wel regelmatig wat geven. Door hem een snack te geven waar de hond voor moet ‘werken’ blijft hij goed in conditie, is hij lekker bezig én kunnen jullie samen spelen. Deze 5 creatieve hondensnacks zijn ideaal voor honden om mee te spelen. En het mooiste is dat je ze eenvoudig zelf kunt maken! Natuurlijk heb je sowieso hondensnoepjes nodig. Kies voor gezonde snoepjes of dentasticks, die je onder andere hier goedkoop kunt vinden. Verder heb je eigenlijk vooral huis- tuin- en keukenspullen nodig die je vast al hebt liggen!

1.      Snoepjesbuis

Dit speeltje ziet er erg simpel uit. Het is te maken van diverse materialen, bijvoorbeeld een petfles. De PVC-variant, zoals op de foto, is te vinden op www.dogtipper.com. Hoewel het speeltje er gemakkelijk uitziet, is een hond vaak best een poos aan het prutsen om al die lekkere snoepjes
eruit te krijgen. Ideale bezigheidstherapie!

snoepjesbuis hond

Bron afbeelding

2. Uitgeholde tennisbal

Tennisballen zijn volgens een hond alleen leuk als jij ze voor hem weggooit. Maar ja, daar heb je natuurlijk niet altijd tijd voor. Toch kun je een tennisbal nog veel interessanter maken voor een hond. Je snijdt gewoon de tennisbal open en stopt er wat hondensnacks in. De hond is weer uren zoet!

3. Smikkel-bal

Dit idee is erg gemakkelijk uit te voeren. Neem een oud T-shirt en vouw dit op tot een lange strook. Leg dan wat snoepjes in het midden en knoop het shirt eromheen. Zo krijg je een bal met twee losse uiteinden. De hond ruikt de snoepjes erin en zal zijn uiterste best doen om erbij te komen.

4. Waar is het snoepje?

Dit is een leuk raadselspel dat niet alleen je hond bezig houdt, maar ook een goede oefening is. Neem een muffinvorm en een aantal tennisballen. Stop in één van de vakken een snoepje en leg in alle vakken een tennisbal. In het begin zal de hond elke bal weghalen om het snoepje te vinden, maar na verloop van tijd weet hij precies welke bal hij moet hebben om het snoepje te pakken te
krijgen. Het idee is afkomstig van connectedbypets.com.

5. Het WC-rollen spel

Neem een ronde doos of een bakblik en zet deze vol met wc-rollen. Strooi er dan een paar snoepjes in. De hond moet even door krijgen hoe hij erbij komt, maar als hij snapt dat hij de wc-rollen eruit moet halen wint hij het spel in een mum van tijd. WC-rolletjes zijn altijd leuk en bruikbaar voor een DIY.

Het is goed om een hond regelmatig te laten spelen met snacks als beloning. Zo daag je hem uit en leert hij nieuwe dingen. Daarnaast is het natuurlijk ideaal wanneer jij eigenlijk bezig bent met iets anders en je hebt even weinig tijd voor je hond. Deze leuke DIY’s zijn grappig voor je hond en ze zijn goedkoop en eenvoudig te maken. Zo heb jij je handen vrij en is je hond lekker bezig!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close