TOP
4 ideetjes om herinneringen te maken en bewaren
4 ideetjes om herinneringen te maken en bewaren
Afscheid DIY

4 ideetjes om herinneringen te maken en bewaren

Een tijdje terug schreef ik over afscheid nemen na overlijden en hoe kinderen dat verwerken. Een onderwerp wat stiekem best lang in mijn hoofd bleef hangen. Want genieten we tegenwoordig wel genoeg? Gaan we niet te jachtig door het leven? Staan we wel stil bij de mooie momenten in het leven? Het zette me aan het denken om die mooie herinneringen aan een dierbare op een creatieve manier te bewaren. Dus ik ging op zoek naar ideetjes en kwam met prachtige DIY’s om herinneringen te maken en bewaren.

Herinneringen pot

Elke week heb je wel een liefdevol moment, een leuke anekdote, een grap of situatie waar je helemaal dubbel van ligt of iets waar je heel trots op bent. Je vergeet ze al snel omdat dit maar een kleine dingetjes in je hectische leven zijn. Maar wat als je ze nou niet meer hoeft te vergeten? Maak een herinneringen pot. Schrijf dat bijzondere moment op een briefje en stop in de pot. Doe dat een heel jaar lang (maakt niet uit op welke datum je begint) en maak hem open na een jaar (of misschien wel langer). Je zal er versteld van staan wat je allemaal vergeten bent maar zo blij zijn dat je deze kleine herinneringen wel bewaard hebt. Ontzettend leuk om samen met je gezinnetje te doen en op een speciale middag of avond te openen en weer te geniet van jullie jaar samen!

Herinneringen lijstjes

Zie jij je herinneringen liever voor je, dan zijn deze herinneringen lijstjes echt iets voor jou! Koop dan lijsten waar wat diepte in zit en je spulletjes in kwijt kan van jezelf, je kids, je vakantie en alles wat jij heel bijzonder vind om te bewaren en te zien. Maak er een prachtige collage van en geniet!

Herinneringen & kunst = de perfecte combinatie

Wil jij al die mooie herinneringen met je familie niet vergeten en ook op een creatieve manier bewaren? Hier vind je 5 ideetjes om herinneringen te bewaren.

Als je van reizen en kunst houdt dan is dit de perfecte manier om je herinneringen te bewaren en te laten zien. Deze wereldkaart van staaldraad hang je in verschillende delen op. Elk werelddeel dat je bezocht hebt kun je daarna voorzien van een foto, een souvenir of voorwerp, tickets en van alles en nog wat wat je er aan vast kan maken. Een prachtige en originele manier om je reis herinneringen te bewaren.

Verjaardag doos vol herinneringen

Wil jij al die mooie herinneringen met je familie niet vergeten en ook op een creatieve manier bewaren? Hier vind je 5 ideetjes om herinneringen te bewaren.

Wat groeien je kids toch snel op! De verjaardagen zijn de mijlpalen. Vaak heb je er al heel veel foto’s van, maar niet de kaartjes, kaarsjes van de taart, mooie inpakpapiertjes, lieve knutsels kado’s en nog veel meer van die dag. Bewaar de fijne herinneringen aan de verjaardagen van je kind in een doos. Zo beleef je de dag terug in details! 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close