TOP
5 klusjes om je woning winterklaar te maken
Interieur Winter Wonen

5 klusjes om je woning winterklaar te maken

Is jouw woning al klaar voor de winter? Voordat de écht koude wintermaanden eraan komen hebben we nog wat tijd om de woning helemaal winterklaar te maken. Welke klussen je het beste op kunt pakken? Dat vertellen we je graag!

1. Geef alles een likje verf

Gezien je de komende periode best wat tijd binnenshuis door gaat brengen, is het verstandig om de klussen buitenshuis nu vast op te pakken. Kan je schuur bijvoorbeeld een likje verf gebruiken of mag de schutting wat opgefrist worden? Dit is het moment! Trek de jotun demidekk uit de garage en gebruik de hybride beitsverf om je houten materialen van een boost te voorzien en de komende 10 tot 12 jaar mooi te houden!

2. Check de isolatie

Check de isolatie

Is je woning goed geïsoleerd? Wanneer de koude dagen komen is het natuurlijk belangrijk dat je binnen lekker warm zit zonder dat je hier een gigantische energierekening van als resultaat krijgt. Loop alle naden van deuren en ramen even na, en vergeet ook het dak niet! Breng wat tochtstrips aan langs deuren en ramen om de stookkosten laag te houden, of investeer zelfs in een isolatie-upgrade om de winter warm én energiezuinig door te komen.

Extra tip: wist je dat je ook kit kunt gebruiken om gaten van de leidingen in de muur te kunnen vullen? Kleine naden en kieren zijn in no-time afgedicht met kit of isolatieschuim!

3. Controleer het dak even (of laat dit doen)

Wist je dat er ontzettend veel warmte van een huis verloren gaat via het dak? Zeker wanneer je in een vrijstaande woning woont is het belangrijk om de dakbedekking te laten controleren en waar nodig herstellen. Zo gaat de warmte niet verloren en weet jij dat je onder een lekker veilig en warm dak woont!

4. Ontlucht de verwarming

Ontzettend belangrijk, en toch wordt het door veel mensen vergeten: de jaarlijkse ontluchting vna de verwarming. Heb je deze namelijk al een tijdje niet gebruikt, dan kunnen er luchtbellen in de leidingen ontstaan. Deze luchtbellen zorgen ervoor dat de radiator bijna niet warm wordt. Ontlucht het verwarmingssysteem dus eerst even met een ontluchtingssleutel (te vinden bij de bouwmarkt) voordat je de verwarming gaat gebruiken!

5. Laat de schoorsteen schoonmaken

Heb je de schoorsteenveger al gebeld? Mocht je dit jaar van de open haard kunnen genieten is het ontzettend belangrijk om eerst de schoorsteen even schoon te laten maken. En als je dan toch bezig bent, kan ook de open haard zelf vast wel een grondige schoonmaak gebruiken!

«

»

Close