TOP
Thuis / Lifestyle

5 supertips om even te de-stressen!

Stress. Een naar woord, maar we hebben er allemaal mee te maken. In een maatschappij zoals deze, waar alles sneller, beter, mooier en duurder moet, wordt je meegesleurd met de stroom en is het soms lastig om even een stapje opzij te doen en aan jezelf te denken. Je bent zoveel bezig met de dagelijkse dingen. Je werk, huishouden, partner, kinderen, de zorg over de tuin, huisdieren, alles wat met school te maken heeft, familie en vrienden…Je wilt alles bijhouden en alles moet op de rit zijn. En jij dan? Denk je weleens na over wat jij nodig hebt? Sta je wel eens even stil om te zien waar de spanning in je lichaam vandaan komt of wat je kunt doen om te ontspannen? Wat cijfer je jezelf toch snel weg, eigenlijk, hè? Daarom speciaal voor jou: supertips om even te de-stressen!

Wellness

Natuurlijk is het een idee om even een lange douche te nemen of een uurtje in bad te gaan liggen, maar wat dacht je van een avondje in de sauna? De sauna is dé plaats om alles even te vergeten en je lichaam te verwennen. Even helemaal niks, alleen maar genieten. Verschillende zwembaden, stoombaden, zout- of kruidenbaden en heerlijke hete, droge sauna’s. En zie je het niet zitten om een hele dag weg te gaan of vind je het te duur? Dan is het altijd nog een idee om zelf een sauna te maken in je tuinhuis! Heel simpel, want zulke houten blokhutten zijn perfect om te gebruiken als sauna! Heerlijk, dichtbij huis, een eigen sauna! Essential oils en een houtkacheltje: Yes please!

Lachen, gieren, brullen

Humor is een sterk middel. Lachen ontspant je. Door te lachen, vergeet je even je zorgen en alle taken die nog op je liggen te wachten. Leg dat to do lijstje maar even opzij en gun jezelf de tijd om eens hardop te lachen. Een comedy show of podcast bijvoorbeeld. Een podcast is wat laagdrempeliger, voor als je gebrek aan tijd of geld, om naar een show te gaan. Ga eens op de bank zitten of liggen en zet via je telefoon of laptop een show van een stand-up comedian aan. Gegarandeerd dat je even helemaal in een andere wereld bent!

De buitenlucht in

Simpel misschien, maar de frisse buitenlucht kan wonderen doen! Misschien kun jij je ook prima ontspannen in de woonkamer, lekker op de bank, met een goed boek, maar kom het huis eens uit! Gewoon lekker relaxen in de tuin. Een sfeervolle tuin, knus en gezellig. Jouw plekje. Een glas wijn, een bakje olijven, komkommer, wortel en paprika met een dip: gezond en lekker. Even tijd voor jezelf. Muziek op de achtergrond en een tijdschrift of een boek dat lekker weg leest bij de hand. Kaarsjes aan voor als de zon onder gaat: nu draait het even alleen maar om jou.

Mindfulness

Wat is dat nu weer? Mindfulness? Eigenlijk komt het neer op het luisteren naar jezelf. Mediteren. Rust. Rust in je lichaam en in je hoofd. Stilte. Contact tussen je brein en lichaam. Voel eens wat er in je lichaam gebeurt. Waar de spanning zit. Concentreer je op die plaatsen in je lichaam, en werk die spanning eruit. Hoe dan? Focus op je ademhaling. Laat de rust door je heen stromen en voel bewust wat dit met je lichaam doet. Deze gedachte vindt je ook terug bij Yoga of Pilatus. Het luisteren naar je lichaam, kennen van jezelf, je grenzen, en alles wat er in je lichaam gebeurt. Hier zijn ook speciale apps voor, die je door een Body Scan Sessie heen helpen. Deze sessies duren vaak maar een kwartier en kunnen je echt heel goed helpen om even uit de sleur van de dag te komen!

Muziek

Muziek is, net als humor, een middel waarmee je heel veel kunt bereiken. Verschillende genres hebben ook verschillende effecten op je brein en lichaam. Het kan je oppeppen, concentratie geven bij het studeren, stimuleren tijdens het sporten, maar muziek kan je ook helpen met ontspannen. Er is heel zachte, rustige pianomuziek bijvoorbeeld, of natuurgeluiden, wat je op de achtergrond kunt aanzetten om bij weg te dromen. Misschien ontspan jij je wel veel meer bij muziek met een goede beat, muziek waar je fijn op kunt dansen of waar je heerlijk bij kunt zingen!

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je te ontspannen, maar heb je deze bovenstaande manieren al eens geprobeerd? Ze zijn het absoluut waard om te proberen. Neem de tijd voor jezelf…Nu is het even tijd voor jou.

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close