TOP
Interieur Praktisch Thuis / Lifestyle Wonen

5 tips bij het kiezen van een badkamermeubel

Het kiezen van een nieuw badkamermeubel is nog niet zo simpel. Er zijn zoveel verschillende vormen, maten en prijzen te vinden, dat je snel het overzicht verliest. Je ziet ze online, in folders en in winkels. Maar hoe vind je nou dat ene perfecte badkamermeubel dat precies past bij jouw smaak en inrichting? En dat dan ook nog eens past binnen je budget? Dit zijn 5 tips bij het kiezen van een badkamermeubel.

1. Kies de juiste winkel

Zoals gezegd vind je tegenwoordig op heel veel plaatsen badkamermeubels. Toch merk je wel verschil in kwaliteit. Gespecialiseerde zaken hebben gewoon meestal de beste kwaliteit in huis. Zelfs goedkopere aanbieders hebben wel goede badkamermeubels die doorgaans goed bestand zijn tegen vocht en schimmel, terwijl winkels die op zich niets te maken hebben met badkamers doorgaans maar matige kwaliteit leveren.

Industriële badkamer

2. Bepaal het juiste budget

Zoek je een badkamermeubel voor je nieuwe badkamer als je hem renoveert? Dan zul je waarschijnlijk voor een wat luxer meubel gaan dan wanneer je een tijdelijk badkamermeubel zoekt. Je keuze voor het badkamermeubel hangt natuurlijk samen met je budget. Heb je weinig geld beschikbaar, dan is het niet logisch te om te gaan voor de duurste merken en de meest luxe uitvoeringen.

3. Kijk regelmatig bij aanbiedingen

Veel specialisten en ook bouwmarkten hebben regelmatig badkamermeubels in de aanbieding. Door dit regelmatig te checken, kom je uiteindelijk wel een meubel tegen dat je mooi vindt en wat betaalbaar is. Vaak heb je wel wat geduld nodig: het kan best een aantal weken/maanden duren voordat er een badkamermeubel voorbij komt wat precies aan jouw eisen voldoet.

4. Bepaal van tevoren de grootte van het meubel

De grootte van het meubel is natuurlijk erg belangrijk bij het kiezen. Ben je alleen of heb je een kleine badkamer, dan zul je voor een klein badkamermeubel gaan. Maar heb je een wat groter gezin, dan is het eigenlijk een must om 2 wastafels te hebben. Heb je kleine kinderen, dan wil je de badkamer natuurlijk ook kindvriendelijk inrichten. Het meubel moet altijd goed passen binnen de ruimte en dus niet te groot of te klein zijn.

Moderne lichte badkamer

5. Kies de juiste uitstraling

Vaak heeft je huis al een bepaalde inrichting en woonstijl. Dus is het belangrijk dat ook je badkamermeubel daarbij past. Ben jij de badkamer aan het inrichten in hamam-stijl? Dan wil je waarschijnlijk graag een houten badkamermeubel met natuurstenen waskom. Maar wordt jouw badkamer helemaal minimalistisch, dan ga je liever voor een strak en greeploos badkamermeubel met een rechte wastafel. Het is dus voor een groot deel afhankelijk van je woonstijl welk badkamermeubel je wel of niet kiest voor je badkamer.

Een badkamermeubel kiezen is vaak een lang proces. Je moet bepalen wat je mooi vindt, wat je kunt betalen en waar je het badkamermeubel wilt kopen. Je kunt gaan voor een grote specialist, maar er zijn ook veel kleinere zaken waar je prachtige badkamermeubels tegenkomt. Met deze 5 tips om na te denken over het badkamermeubel dat je wilt aanschaffen, vind je vast het perfecte badkamermeubel voor in jouw badkamer.

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

Close