TOP
Kids

5 tips voor een gezellige playdate (of speelafspraakje)

Wanneer je kinderen naar school gaan, is de kans op een playdate groot. Er is bijna geen ontkomen meer aan: je kinderen willen afspreken met andere kinderen. Tijd voor een playdate of een speelafspraakje! Sommige kinderen gaan meteen de hort op en spelen een hele middag bij een vriendje, andere kinderen hebben liever dat mama meegaat en andere kinderen spelen liever thuis met andere kinderen. Dit zijn tips voor een gezellige playdate (of speelafspraakje)!

Tip 1: Stem met de ouders af wat de plannen zijn

De eerste playdate? Klets even met de ouders van het andere kind. Is het voor hen ook de eerste keer? Of hoe pakken zij playdates altijd aan? Tot hoelaat duurt het spelen? Kan het kind het aan om een hele middag van huis te gaan, vinden de ouders het leuk om met jullie mee te gaan tijdens het spelen? Hoe open en eerlijker je bent en hoe meer informatie je van te voren hebt, hoe meer ontspannen de middag wordt!

Tip 2: Zorg voor vermaak

Een middag thuis spelen kan altijd, maar misschien is het juist leuk om de eerste playdate door te brengen in een speeltuin, de kinderboerderij of op een andere leuke plek voor kinderen. Vraag de vader of moeder van het andere kind mee en maak er een gezellige middag van samen.

Tip 3: Stel zelf grenzen

Weet je niet zo goed hoe jouw kind zal reageren op de playdate? Of weet je juist dat je kind veel waarde hecht aan ritme en regelmaat? Stel dan zelf de grenzen. Geef aan dat je kind 1 keer in de week mag spelen met een ander kindje of dat een speelafspraakje maar een X aantal uren kan duren. Zo overspoel je je kind niet met prikkels en weet jij zelf ook precies waar je aan toe bent.

Tip 4: Zorg voor snacks

Heb je het idee dat de kinderen onrustig worden? Zorg voor snacks! Zet de kinderen even samen op de bank met komkommer, een beetje chips of iets gezonds. Een filmpje kijken, limonade drinken en iets te eten. Even opladen om de rest van de middag weer goed en gezellig samen te spelen!

Tip 5: Samen opruimen

Aan het eind van de middag wil je niet in huis vol rotzooi achterblijven. Laat de kinderen samen opruimen en spreek ook met je kind af dat je kind altijd helpt met opruimen, wanneer hij of zij gaat spelen bij een vriendje.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close