TOP
Interieur Wonen

5 tips voor een moderne badkamer

De moderne stijl is de laatste jaren heel populair. Zeker onder de badkamers! Het is vrij tijdloos en het ziet er heel strak uit. De minimalistische sfeer past daarnaast mooi bij een schone en nette ruimte als de badkamer. Ben je benieuwd hoe je deze stijl kunt toepassen in je eigen huis? Dan hebben wij een paar handige tips voor je!

  1. Laat de ruimte groter lijken

Een moderne badkamer is het mooiste als het ruimtelijk oogt. Maak gebruik van flinke spiegels om de kamer optisch groter te maken. Zet ook zo min mogelijk accessoires en spullen in de badkamer. Door veel rommel kan het namelijk onoverzichtelijk en daarom kleiner lijken. Zorg ervoor dat er veel (dag)licht binnen komt voor een frisse look. Grote ramen, dakramen of lichtkoepels zijn de beste opties.

  1. Gebruik neutrale kleuren

De ruimte lijkt ook groter door gebruik te maken van neutrale kleuren. Dit past erg goed bij de moderne stijl. De basis is in de meeste gevallen wit, grijs of lichtbruin. Met deze rustige kleuren kun je natuurlijk ook afwisselen. Mag het geheel wat stoerder ogen? Dan kun je ook zwarte of donkerbruine elementen toevoegen! Dit kan er zelfs heel chic uitzien.

  1. Koop strakke badkamermeubels

Strakke lijnen mogen zeker niet ontbreken! Dit kun je toepassen in de basis (de vloer, de muren en de ramen), maar ook bij de badkamermeubels, het sanitair en de kasten. Een zwevend toilet of wastafelmeubels met een minimalistische uitstraling zijn een geweldige keuze. Denk hierbij ook weer aan het neutrale kleurenpalet. Een meubelstuk van hout of natuursteen zou ook erg mooi staan in een moderne badkamer.

  1. Maak gebruik van glas

Glas laat een ruimte niet alleen groter lijken, maar ook veel chiquer. Het is bijvoorbeeld prachtig om een glazen douchedeur te kiezen in plaats van een ouderwets douchegordijn. Je kunt gaan voor een normale deur, maar ook voor een grote wand van glas. Hiermee kun je een ruime inloopdouche creëren. Het mooiste is om hierbij de vloer en de wanden door te laten lopen.

  1. Kies voor een groot vrijstaand bad

Heb je genoeg ruimte over in de badkamer? Dan kun je helemaal uitpakken met een vrijstaand bad! Eentje met strakke lijnen en een minimalistische kraan ziet er ontzettend luxe uit. Je kunt de badkraan laten bevestigen op de rand van het bad, maar ook los op de vloer. Zo’n vrijstaande kraan maak het plaatje echt helemaal compleet!

Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close