TOP
Herfst Praktisch Thuis / Lifestyle

5 tips voor mensen die vaak ziek worden in de herfst

Sommige mensen worden snel ziek. Ze krijgen al snel last van een verkoudheid, pakken elk jaar minstens één griepje mee en voelen zich vaak niet fit. Daar hebben ze met name last van bij het wisselen van de seizoenen. Vooral de herfst is een beruchte periode waarin veel mensen ziek worden. Dit zijn vijf tips om te voorkomen dat je ziek wordt in de herfst.

1. ‘R’ in de maand? Vitaminen!

Zodra de ‘R’ in de maand zit, moet je weer gaan denken aan warme chocolademelk. En ook aan vitaminen! Met name mensen die een laag vitamine D gehalte hebben, wordt sterk aangeraden om extra vitamine te slikken in deze maanden. Vanaf september tot en met april kun je het beste elke dag multivitaminen nemen om je weerstand goed op peil te houden. Je vindt goede en voordelige multivitaminen bij Flinndal. De vitaminen en mineralen ondersteunen de weerstand en zorgen dat je minder snel ziek wordt.

2. Kleed je op tijd warm aan

De herfst is typisch een seizoen waarvan je niet weet welke kleren je aan moet. De winterkleren zijn eigenlijk nog wat te warm, maar de zomerkleren zijn veel te koud. Let als je snel ziek wordt goed op met je kleding. Je kunt beter veel laagjes kleding dragen, want dan kun je gemakkelijk wat uit doen als je het te warm hebt. Zorg vooral dat je het niet te koud krijgt, want dan ben je bevattelijker voor ziekte.

3. Zorg dat je fit bent

Fitte mensen worden minder snel ziek dan mensen die een slechte conditie hebben. Probeer dus voldoende te sporten en gezond te eten. Ga bijvoorbeeld eens vaker voor gezonde tussendoortjes. Daardoor voel je je fitter en word je ook minder snel ziek. Probeer een gezond BMI te bereiken en blijf veel in beweging. Lichaamsbeweging zorgt dat je spieren aan het werk worden gezet, wat weer goed is voor je hele functioneren. Een gezonder lichaam zorgt ook voor een gezonder immuunsysteem.

4. Vermijd drukke plekken

Besmetting met bacteriën en virussen komt veel voor op drukke plaatsen. Met name het openbaar vervoer is een bron van besmettingen. Maar ook drukke plekken, bijvoorbeeld een grote vergaderzaal vol mensen, geeft een grote kans op besmetting. Weet je van jezelf dat je snel ziek wordt, dan kun je beter proberen deze drukke plekken te vermijden. Neem bijvoorbeeld de hybride fiets naar je werk. Veel mensen denken dat je van fietsen in slecht weer ziek wordt, maar je wordt veel eerder ziek van die heerlijk warme bus met al die andere mensen…

5. Zorg voor extra goede hygiëne

Als je weet dat je vooral in de herfst gevoelig bent voor ziekte, kun je speciaal letten op je hygiëne. Was regelmatig je handen en gebruik eventueel antibacteriële zeep. Gebruik papieren zakdoekjes als je moet hoesten of niezen. Door extra de letten op hygiëne heb je kans dat je de overdracht van bacteriën kunt voorkomen. Overigens is het ook belangrijk om je weerstand te verbeteren, dus deze tip is alleen bedoeld voor mensen die echt snel ziek worden. Heb je daar normaal gesproken niet zo’n last van, dan kun je de antibacteriële zeep beter achterwege laten.

Het is erg vervelend als je vaak ziek bent. Zeker als dat telkens in de herfst gebeurt. Vaak is dat juist een drukke periode op je werk, waardoor je dat eigenlijk niet kunt missen. Toch kun je ziekte niet altijd voorkomen. Je zult je er misschien bij neer moeten leggen dat je toch een keertje ziek zult worden. Dat is heel vervelend, maar er is weinig aan te doen. Wel kun je met deze vijf tips zoveel mogelijk voorkomen dat je ziek wordt. Wie weet kom jij deze keer zonder kleerscheuren de herfst door!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close