TOP
5x dingen die onmisbaar zijn als je een eigen horecazaak wilt beginnen
Praktisch

5x dingen die onmisbaar zijn als je een eigen horecazaak wilt beginnen

Heb jij besloten om als ondernemer te gaan beginnen in de horeca? Dat is natuurlijk een mooie en spannende uitdaging. Of je nu gaat voor een leuk café of restaurant, bij het beginnen van een horecazaak komt nog best wat kijken. Om er een succes van te kunnen maken, dien je alles goed voor te bereiden. Welke dingen onmisbaar zijn bij het starten van een eigen horecazaak? Wij vertellen je er meer over!

Inschrijven KvK

Als je een eigen horecaonderneming wilt starten, dien je deze in te schrijven bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Als je dit hebt gedaan geeft de KvK jouw gegevens door aan de Belastingdienst. Deze stap is onmisbaar en dien je als eerste te doen als je plannen hebt om een eigen horecaonderneming te starten.

Geschikte locatie

Geschikte locatie

Je wilt jouw horecazaak natuurlijk wel vestigen op een goede locatie. Als je graag wilt beginnen met een eigen horecaonderneming, is het daarom noodzakelijk om het bestemmingsplan van de gemeente te checken. Hierin kun je checken of jij jouw horecaonderneming mag vestigen op de gewenste locatie. Als dit niet het geval is, is het mogelijk om een wijziging van het bestemmingsplan aan te vragen bij de gemeente. Een geschikte locatie is natuurlijk van groot belang om jouw horecaonderneming tot een succes te brengen, dus het is wel belangrijk dat je tevreden bent met de locatie.

Vergunningen

Een horecaonderneming starten kun je niet zomaar doen. Hier heb je een aantal belangrijke vergunningen voor nodig. Je zou kunnen denken aan de volgende vergunningen: exploitatievergunning, drank- en horecavergunning, omgevingsvergunning en terrasvergunning. Bekijk van tevoren goed welke vergunningen jij voor jouw horecaonderneming nodig hebt, want dit kan per horecabedrijf verschillen. Het is in ieder geval van groot belang dat je dit goed regelt.

Analyseren van de markt

Het werkt vaak niet goed als je zomaar met een horecaonderneming begint. Het is belangrijk dat je van tevoren goed de markt analyseert. Wie is jouw doelgroep? Waar hebben zij behoefte aan? Wie zijn je concurrenten? Zet dit voor jezelf allemaal duidelijk op papier. Dit kan het makkelijker voor jou maken om te bepalen waar jij met jouw horecaonderneming in wilt onderscheiden.

Benodigdheden

Je kunt alvast gaan nadenken over de benodigdheden voor jouw horecaonderneming. In jouw horecazaak heb je namelijk van alles nodig. Van borden, bestek en glazen tot een frituurpan en professionele contactgrill: je gaat het allemaal nodig hebben. Je kunt dan ook niet vroeg genoeg beginnen met het bedenken wat je allemaal nodig gaat hebben. Zorg ervoor dat je hier een duidelijk overzicht van maakt, zodat je niets belangrijks vergeet.

Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij het starten van een horecaonderneming. Dit zijn slechts enkele belangrijke stappen die je moet doorlopen als je jouw eigen horecaonderneming gaat beginnen. Lees jezelf echt goed in over wat er allemaal bij komt kijken, want het is vaak meer dan je in de eerste instantie dacht. Als je jezelf echter goed voorbereid en de belangrijkste stappen doorloopt, dan moet het vast helemaal goedkomen met jouw nieuwe horecaonderneming!

«

»

Close