TOP
Interieur Wonen

5x leuk kinderbehang voor in de slaapkamer

Het behang in de kinderkamer mag altijd nét iets opvallender en creatiever zijn. Dit vinden kinderen tenslotte ontzettend leuk! Maar sommige papa’s en mama’s zijn hier wat minder blij mee. Kinderbehang ziet er soms namelijk nogal kitsch en goedkoop uit. Gelukkig zijn er ook heel veel stijlvolle opties te koop. Daar wordt iedereen blij van!

Een modern bos

Stel je voor: je kindje is helemaal gek op de natuur en het bos, maar de slaapkamer is vrij klein. Als je dan alle wanden gaat behangen met donkergroene en bruine bomen, zal het nog veel kleiner lijken. Daarnaast ga je liever voor een neutrale print zodat het minder bepalend is voor de stijl van de kamer. In dat geval is een modern bos een perfecte keuze! Op de afbeelding zie je duidelijk dat het om bomen gaat, maar de kleuren zijn heel basic. Je kunt dus met de inrichting zelf bepalen of het stoer, schattig of kinderlijk wordt.

Een grafisch gebergte

Wil je een moderne of Scandinavische stijl doortrekken in de kinderkamer? Dan zijn grafische cartoonachtige landschappen ook een tof idee. Dit gebergte ziet er heel kinderlijk uit, maar het is ook stijlvol. Een goede combinatie! Als je kind erop uitgekeken is, kun je ook kiezen voor een behang met alleen maar geometrische driehoeken. Dit kun je onder andere kopen bij de Behangexpert.

Sterren en planeten

Een sterrenhemel is al jaren lang een populaire print voor in kinderkamers. Het is mysterieus en rustgevend, maar nog steeds speels. Je kunt het behang met sterren, planeten en maantjes gewoon op één wand hangen en de rest rustig houden. Het is ook een gaaf idee om juist het plafond ook te behangen. Dan kan je kindje naar een mooie sterrenhemel kijken voordat hij/zij gaat slapen. Hang ook een paar bijpassende lampen op om het thema helemaal af te maken.

Een sprinkle muur

Wie wordt er nou niet blij van kleurrijke sprinkles op een ijsje, een stuk taart of een koekje? Het is daarom niet zo gek dat er ook behang van is gemaakt! Zo kun je de vrolijke staafjes gewoon op je muur plakken. Super leuk voor in een kinderslaapkamer! Door de witte basis ziet het er ook nog stylish uit.

Kleurrijk aquarel

Kinderen zijn over het algemeen gek op waterverven. Lekker kliederen op een stukje papier of onbewust een mooi kunstwerk tot leven brengen. Dit waterverf effect kun je ook terug laten komen in een behangetje! Met een vrolijke aquarel muur breng je op een subtiele manier meer kleur in de kamer.

Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close