TOP
Kids Mama Tuin Zomer

5x Waterpret in de zomer!

Het is bijna zomer! De temperatuur stijgt al, we kunnen de hele dag naar buiten. En zodra je zonder jas naar buiten kunt, willen kinderen graag spelen met water. Water is toch het mooist wat er is! Dan wordt er aan mama gevraagd of het zwembad opgezet mag worden. Mama wordt aan het werk gezet. Het zwembad van zolder halen, opblazen en vullen. Heb je er al zin in, met dit hete weer? Ik kan me heel goed voorstellen dat je een diepe zucht slaakt en er tegenop kijkt. Want: hello zweet!
Zijn er geen andere leuke waterspellen zodat de kids met water kunnen spelen, zonder dat jij een uur bezig bent met een badje? Natuurlijk! Lees je mee?

Modderkeuken

Naast water, is zand ook een prachtig iets om mee te spelen. Dan is een modderkeuken de perfecte oplossing. Je kunt all out gaan door echt een modderkeuken te bouwen met hout en twee afwasteilen (één voor water en één voor zand) maar als je al een zandbak in de tuin hebt staan, kan een emmer water al voldoen. Met alle zandbak vormpjes, een gietertje, schep en een emmertje kunnen kinderen zich heerlijk vermaken. Ja, ze worden vreselijk vies en je wilt ze niet tussendoor even binnen hebben. Maar je spoelt ze na het spelen even af met de tuinslang (met dit warme weer maakt dat koude water niet zoveel uit), afdrogen en klaar!

Bron: Pexels

Gazonsproeier

Ideaal! Echt ideaal! Gegarandeerd een dag vol lachende kinderen. Ik zette gisteren de gazonsproeier in de achtertuin aan. Niet op volle sterkte, natuurlijk. Mijn dreumes kreeg er geen genoeg van! Door de stralen heen rennen, haar buitenspeelgoed nat maken, voetjes schoon sproeien, een gietertje vullen en stampen door de plassen die het water vormt op de grond. Het water kietelt en maakt zo’n kleintje aan het lachen. Het is echt genieten om dat te zien. En het vergt geen uren werk om het klaar te zetten!

Waterballonnen

Hilarisch, met water gevulde ballonnen in het rond gooien. Stel wel de regel (als je kleinere kinderen ermee mogen spelen) dat ze niet op elkaar gooien. Dat kan bij kleintjes flink pijn doen en dan is het spel al gauw over. Je kunt bijvoorbeeld een target tekenen op een muur, met stoepkrijt. Je kunt het uitbreiden door ook met punten te werken. En vooral veel aanmoedigen, lachen, joelen en plezier hebben natuurlijk!

Waterglijbaan

Little Tikes heeft een plastic glijbaan voor buiten, waar je de tuinslang op aan kunt sluiten. Super leuk, want dan stromen er straaltjes water over de glijbaan. Het glijden gaat dan extra hard! Zorg er wel voor dat er iets onder het eind van de glijbaan ligt, zodat de kinderen niet hard op de tegels terecht komen en zich bezeren. Puzzelmatten van schuim bijvoorbeeld. En als je de glijbaan op het gras hebt staan, is dat niet nodig.

Bron: Pixabay

Waterslide

Dit is een lange plastic mat, waar je de tuinslang op aansluit of die je nat spuit. De mat ligt uitgerold op de grond. Neem een aanloop en glij meters ver over de waterslide! Voor een extra leuk effect: voeg zeep toe! Lekker glibberig en extra glijden! Je kunt wedstrijdje doen wie het verst glijdt en op verschillende manieren glijden. Op je buik, rug, zittend of zelfs staand, op twee voeten!

Op welke manier spelen jouw kinderen met water? En wat ga jij uitproberen?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close