TOP
diy tips verhuizen
Wonen

6 handige DIY tips die het verhuizen een stuk leuker maken!

Verhuizen is altijd een enorme klus. Zeker als je verhuist met kinderen, heeft de verhuizing al snel de neiging om te eindigen in een complete chaos, waarbij je blij bent dat je na een half jaar weer een beetje op orde bent. Maar… dit kan een heel stuk simpeler! Wij geven je 6 handige DIY tips die je samen met je kinderen kunt uitvoeren, die het verhuizen een heel stuk makkelijker maken. En heb je geen kinderen, dan nog zijn deze tips absoluut het proberen waard.

1. Zoek samen een verhuisbedrijf

Geen zin in gedoe? Dan regel je een goed verhuisbedrijf. Kinderen ouder dan 6 jaar kunnen ‘meehelpen’ om een goed bedrijf te vinden. Zorg wel dat de zoekterm relevant is voor je woonplaats. Verhuis je van of naar Hilversum, dan zoek je natuurlijk een verhuizer in Hilversum en niet een in Groningen! Door te helpen zoeken accepteren kinderen een verhuizer veel makkelijker.

2. Maak een checklist

Maak samen met je kinderen een mooie checklist. Bij voorkeur doe je dit bij kleine kinderen met behulp van plaatjes, zodat ze goed weten wat er nog moet gebeuren. Gebruik hiervoor een standaard verhuischecklist, zodat je zeker weet dat alles wordt meegenomen. Voor kinderen maak je een korte eigen checklist.

3. Ieder versiert zijn eigen dozen

Hoe maak je het inpakken voor een verhuizing leuk voor kinderen? Door hen eerst de dozen mooi te laten versieren natuurlijk. Je kunt ze er mooie tekeningen op laten maken of ze laten beplakken met papier. Zo krijg je de kinderen al ruim voor de verhuizing enthousiast.

4. Dozen inpakken

Help je kinderen met het inpakken van de (versierde) dozen. Grotere kinderen kunnen veel zelfstandig inpakken, kleintjes help je een handje. Laat je kinderen als ze ouder dan 1 jaar zijn zelf ‘meehelpen’ en pak ondertussen zelf veel dingen snel en netjes in. Als ze ouder dan 8 jaar zijn kunnen ze zelf het meeste inpakken en hoef je alleen in de gaten te houden of het een beetje handig en voorzichtig gebeurt.

5. Labels maken

Maak voor elk kind labels, als je kinderen oud genoeg zijn doe je dit samen. De labels komen op hun dozen terecht, zodat ze snel terug te vinden zijn. Maak ook labels voor de keuken, badkamer, woonkamer, zolder enzovoorts. Elke ruimte krijgt een eigen opvallend label. Later kan dan iedereen die helpt, ook verhuizers, meteen vinden waar de dozen heen moeten.

6. Stippel routes uit

Als het goed is ga je ook samen met de kinderen kijken in het nieuwe huis. Je loopt er rond en bekijkt welke kamer iedereen krijgt. Vraag je kinderen om te helpen met het uitstippelen van routes in het nieuwe huis. Maak bijvoorbeeld een blauwe route naar de badkamer, een groene naar de keuken enzovoorts. Zo voelen de kinderen zich echt betrokken bij de verhuizing en het is nog handig ook.

Verhuizen is niet altijd even leuk, maar je kunt er wel wat leuks van maken. Deze ideeën zijn (voor een groot deel) ook heel praktisch voor volwassenen, om structuur aan te brengen. Zo verzandt de verhuizing minder snel in een hoop rotzooi en chaos en weet je achteraf precies waar welke spullen zijn beland. Ook voor de verhuizers is het fijn als dozen al voorzien zijn van een label, zodat ze niet telkens hoeven te vragen waar alles heen moet. De verhuizing wordt leuker, gezelliger én praktischer met deze 6 handige tips!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close