TOP
DIY Praktisch Thuis / Lifestyle Tuin

6 ideeën voor je tuinhuis of blokhut!

Dikke kans dat je in je achtertuin een blokhut of tuinhuisje hebt staan. Waarschijnlijk met het idee dat het mooi zou staan en je er gave dingen mee zou kunnen doen. Nóg grotere kans dat de hut nu stampvol staat met troep en je er eigenlijk niks meer aan hebt. Je kunt niet eens een stap naar binnen zetten. Ontzettend irritant! Dus waar wacht je nog op? Ruim de boel op, want er zijn zoveel leuke ideeën om écht gebruik te maken van je blokhut!

Atelier

Misschien ben je goed in tekenen, schilderen of heb je een gave voor pottenbakken. Of is muziek meer jouw ding? Waarom zou je de blokhut dan niet omtoveren tot jouw creative spot? Hang de muur vol met jouw creaties of hang je muziekinstrumenten aan de muur met wat haken. Over origineel en handig gesproken!
Zo is de blokhut helemaal alleen voor jou: jouw plek om je te kunnen uiten en even tijd voor jezelf te nemen, omringd door je eigen kunst!

Mini huis

Kinderen spelen vaak vadertje en moedertje. Wat is er dan mooier dan een écht huis te hebben om in te spelen? De blokhut in de tuin is dan ideaal! Een tafel met stoeltjes, een keukentje en wat poppenspullen (een poppenbed en de poppen als kinderen natuurlijk) en het huis is klaar om in te spelen! Wil je het nóg knusser maken? Een bel bij de deur, gordijntjes voor de ramen en een mooie (tweedehandse) plafondlamp maken het helemaal af!

Logeren en kamperen

Wie is er nu niet dol op logeerpartijtjes? En hoe spannend is het dan om buiten het huis te slapen? De blokhut is ideaal om de kinderen wat ruimte te geven (en voor papa en mama een nacht zonder wakker te worden van het geklets en gelach) tijdens het logeren.
Ook handig om te gebruiken als je een jaartje niet op vakantie gaat, maar wel een vakantiesfeer wilt creëren. Kids, we kamperen vannacht in de blokhut!

Kantoor

Als je je eigen (startende) bedrijf hebt, kan het best wel lastig zijn financieel, om direct een pand te huren. En als je weinig ruimte nodig hebt, maar wel een plekje wil hebben om rustig te kunnen werken, is jouw prachtige blokhut een mooi begin. Je kunt er perfect een bureau kwijt en je kunt het zelfs zo mooi en professioneel inrichten, dat je ook klanten of cliënten kunt ontvangen! Zo hoef je niemand door je huis te loodsen en heb je zonder grote huurbedragen te hoeven betalen elke maand, toch een eigen ‘bedrijfspand’!

Werkplaats

Manlief krijgt zo nu en dan een lijstje met klusjes die gedaan moeten worden, maar dan is het wel zo handig om een plaats te hebben om te klussen! Een werkbank in de blokhut! Super handig! Er is ruimte genoeg om het al het gereedschap een plekje te geven en om comfortabel te werken. En als het in de winter te koud is, heb je aan een houtkacheltje al gauw genoeg om warm te blijven!

Wellness

Hoe heerlijk zou het zijn als je je eigen wellness plekje had, gewoon in je eigen tuin? Richt je tuinhuis maar eens in met een houten ligstoel, een warmtebron (een houtkachel, bijvoorbeeld) om de hitte goed op te voeren en een heerlijk koel drankje erbij! Ben je helemaal opgewarmd en ontspannen? Dan kun je buiten de barbecue aansteken voor een ontspannen maaltijd na!

Wat een ideeën allemaal! Waar kies jij voor?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close