TOP
DIY Hebbedingetjes Interieur Praktisch Thuis / Lifestyle Wonen

6 tips voor het inrichten van je hobbykamer

Als je een kamer of ruimte over hebt, is het fantastisch om er een hobbyruimte van te maken. Vrijwel elke binnen-hobby vereist een andere inrichting van de hobbykamer. De ene hobby vraagt veel kastruimte, de andere juist een grote werktafel. Ben je bezig met (schaal)modellen, dan is een vitrinekast weer mooi om te gebruiken. Het maakt niet uit welke hobby jij hebt: met deze 6 handige tips richt jij je hobbykamer perfect in!

Tip 1: Goede verlichting

Voor elke hobby heb je goed licht nodig. Vaak heb je vooral ’s avonds tijd om te hobbyen, waardoor je niet kunt profiteren van daglicht. Voor een hobbyruimte zijn TL-buizen erg geschikt. Ze geven ruim voldoende licht om te zien waar je mee bezig bent. Vooral voor hobby’s waarbij je veel bezig bent met kleine deeltjes of priegelige klusjes is een TL-buis ideaal.

Hobbykamer inrichten als schilderkamer

Tip 2: Werktafel met goede hoogte

De meeste hobby’s worden uitgevoerd op een tafel. Het is echter verstandig om niet zomaar een willekeurig tafeltje aan te schaffen. Je moet goed letten op de hoogte van de tafel. Je moet er comfortabel aan kunnen werken. Dit is afhankelijk van je eigen lengte en van de hobby die je doet. Voor bepaalde dingen is een hoge tafel handig (modellen bouwen etc), voor andere hobby’s moet hij lager zijn om RSI te voorkomen (computerspellen etc).

Tip 3: Een ergonomische (bureau)stoel

Veel mensen denken dat je bij het hobbyen niet hoeft te letten op ergonomie. Toch ben je meestal heel wat uurtjes zoet met je hobby en dan kun je toch eindigen met vervelende problemen. Het is dan ook verstandig om te kiezen voor een ergonomische (bureaustoel) die qua hoogte goed past bij de tafel. Een ergonomische stoel is niet alleen verstandig, maar is over het algemeen ook heerlijk comfortabel.

Hobbykamer inrichten als naaikamer

Tip 4: Voldoende kastruimte

Wil je je hobbykamer een beetje netjes houden, dan kun je niet zonder kastruimte. Zorg voor ruim voldoende ruimte, zodat je ook als je je hobby uitbreidt nog genoeg plaats hebt. Het is belangrijk dat je een manier vindt om de kast overzichtelijk in te richten. Dat kun je bijvoorbeeld doen met doorzichtige bakken met labels, zodat je je spullen kunt sorteren. Vraag je ook af of je de spullen in een open kast wilt zetten of juist in een gesloten kast.

Tip 5: Vitrinekast

Als je werkt met modellen, is het erg leuk om een vitrine-kast te hebben. Dit is ideaal voor hobby’s als het maken van modelvliegtuigen of als je modeltreinen hebt. Een vitrinekast zorgt dat je de dingen waar je echt trots op bent in het zicht kunt neerzetten. Het geeft extra sfeer in de ruimte en het geeft je ook extra motivatie om verder te gaan met je hobby.

Vitrinekast in hobbykamer

Tip 6: Een persoonlijke inrichting

Je mag je hobbykamer inrichten zoals jij dat wilt. Hij hoeft niet perse in dezelfde stijl als de rest van je huis. Je kunt dus werken met vrolijke kleuren, eigen designs en jouw favoriete stijl. Geef de inrichting ook een persoonlijke touch door jouw favoriete foto’s neer te zetten of op te hangen. Zo maak je de ruimte persoonlijk en voel je je er helemaal happy. Is jouw hobby naaien, dan kun je zelf de hobbykamer bekleden.

Een hobbykamer inrichten is niet zo moeilijk, al hangt dat ook deels af van de hobby die je hebt. Toch kun je met deze zes tips altijd uit de voeten, welke hobby je ook hebt. Zo krijg je een gezellige, persoonlijke hobbykamer waar je comfortabel aan de slag kunt gaan.

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close