TOP
Keuken moderniseren
Interieur Wonen

6 tips om je keuken te moderniseren

Is je keuken wel toe aan een opknapbeurt? Dit betekend niet altijd dat je direct een gehele nieuwe keuken aan moet schaffen. Met wat handige tips kun je de oude keuken gemakkelijk, en voor een kleiner budget, geheel moderniseren.

1. Maak een selectie

Dat je keuken aan een opknapbeurt toe is betekend niet dat alles in de keuken vervangen moet worden. Sommige items kunnen misschien nog wel jaren meegaan en een likje verf kan wonderen doen. Zet dus al je wensen duidelijk op een rij en beslis welke items blijven, en welke items gaan. Kijk ook even goed naar de apparatuur in de keuken. Soms kan het vervangen van grote apparaten zoals koelkast, oven of afzuigkappen een wereld van verschil opleveren. Niet alleen zorgt dit voor een modernere uitstraling maar het levert je ook een verhoogd gebruiksgemak op.

2. Doe wat inspiratie op

Een goed begin is het halve werk. Doe dus voordat je aan de modernisatie begint eerst wat inspiratie op. Bezoek bouwmarkten en badkamerspecialisten en doe ook online wat onderzoek. Stel een leuk mood board samen met alle items die jij graag in je gemoderniseerde keuken terug zou zien. Zo weet je precies wat je staat te wachten en welke items je aan moet schaffen om dit doel te behalen.

3. Doe inkopen

Zorg dat je van te voren alle benodigde items klaar hebt liggen. Bij web shops zoals Budgetplan kun je voor een zeer beschaafd budget alle items van je dromen gewoon thuis laten bezorgen. Denk hierbij aan nieuwe, moderne deurklinken, leuke plankjes, handgrepen en eventueel zelfs wat moderne tegels.

inkopen keuken doen

4. Keukenkastjes opknappen

De keukenkastjes bepalen voor een groot deel de sfeer in je keuken. Door ze goed schoon te maken, op te schuren en te voorzien van een likje verf kan je keuken na een middagje werk een totaal andere uitstraling hebben. Laat je inspireren door de woon magazines en geef jou oude keuken binnen een handomdraai een moderne look.

5. Keukentegels

Hetzelfde geld voor de keukentegels. Strakke kleuren zoals wit, zwart of zelfs geel voeren vaak de toon in een moderne keuken. Huur je de huidige woning of wil je om een andere reden liever niet verven? Ga dan op zoek naar leuke stickers. Deze geven je hetzelfde resultaat en zijn ook gemakkelijk weer te verwijderen.

6. Accessoires

Nu meer dan ooit is de keuken een ruimte waar accessoires goed tot hun recht komen. Hang de houten snijplanken bijvoorbeeld aan de muur, gecombineerd met een aantal mooie schilderijen. Zo maak je jouw moderne keuken helemaal af.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close