TOP
Tuin

6 tips om je tuin comfortabel in te richten

In de zomer wil je natuurlijk wel lekker comfortabel in de tuin kunnen zitten. Maar het is niet zo handig om op het allerlaatste moment nog snel even van alles te moeten regelen. Je kunt beter van tevoren al uitzoeken wat voor jouw tuin leuke en praktische ideeën zijn. Wil jij je tuin graag comfortabel inrichten voor de zomer? Deze 6 tips helpen jou om optimaal van je tuin te genieten!

1. Zorg voor een comfortabele zit- of ligplaats

Het eerste wat belangrijk is in de tuin, is dat er een comfortabele zit- of ligplaats is. Net wat je zelf het liefste hebt natuurlijk. Een loungeset is bijvoorbeeld heel comfortabel en geschikt om gezellig te zitten of lekker onderuit te zakken. Je kunt ook denken aan een relaxte ligstoel of een comfortabele hangmat in de tuin.

2. Kies een goede zonwering

Kies een goede zonwering, die je bij voorkeur weinig hoeft te verplaatsen wanneer de zon draait. Een zweefparasol is bijvoorbeeld ideaal. De standaard staat aan de zijkant van het terras, waardoor hij niet in de weg staat. De parasol zelf kun je gemakkelijk verstellen. Kun jij lekker relaxen en genieten van de zon of juist van de schaduw.

3. Neem een barbecue en/of vuurkorf

Een barbecue en / of vuurkorf is erg prettig om in de tuin te hebben. Zelfs als je vegetariër bent is een barbecue een goed idee. Er zijn heerlijke groenterecepten voor de barbecue die je niet mag missen! Verder kun je ’s avonds veel langer buiten blijven zitten als je een vuurkorf of vuurtafel hebt.

4. Genoeg groen in de buurt

Steeds meer mensen kiezen voor een onderhoudsvrije tuin. Dat houdt meestal automatisch in dat er weinig groen in de tuin is. Dat is op zich prima, maar uit onderzoek blijkt dat een groene omgeving je sneller tot rust brengt. Wil je dus echt ontspannen, dan zorg je toch voor genoeg groen in de buurt. Is jouw droomtuin onderhoudsarm? Dan kun je door middel van grote potplanten of planten in bloembakken meer groen in de tuin halen.

5. Sfeer creëren door goede tuinverlichting

Goede tuinverlichting kiezen is niet altijd eenvoudig. Maar het is wel een grote stap om de tuin comfortabeler te maken. Zorg ervoor dat je voldoende licht hebt op het terras om gezellig te kunnen kletsen en misschien om een boek te lezen. Verder is het leuk om de tuin op andere plekken sfeervol te verlichten zodat het gezelliger wordt. Vergeet niet om een lamp met bewegingssensor te installeren, dit helpt bij het voorkomen van inbraken en zorgt dat je ook in de donkere maanden goed kunt zien als je in de tuin loopt.

6. Ongedierte weren

Veel buiten zitten klinkt leuk, maar valt nogal tegen als er veel wespen, bijen of muggen zijn. Dergelijk ongedierte kun je op verschillende manieren weren. Je kunt bijvoorbeeld muskietengaas ophangen over het terras, zodat iedereen beschermd is. Een klamboe werkt goed als je in je eentje of met zijn tweetjes buiten zit. Zorg ervoor dat je geen last hebt van ongedierte, zodat je veel lekkerder kunt ontspannen.

 

De tuin comfortabel inrichten is niet zo moeilijk. Je moet vooral denken aan praktische dingen die je kunt doen. De tuin wordt natuurlijk een stuk comfortabeler als je je betonnen bankje omruilt voor een lekkere loungebank. Maar ook dingen als het weren van muggen en wespen hoort erbij. Heb je deze zes tips opgevolgd? Dan is je tuin comfortabel en klaar voor de zomer!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close