TOP
Hebbedingetjes Kids Praktisch Thuis / Lifestyle Tuin

6 tips voor het vinden van een kindvriendelijk tuinset

Om in de zomer optimaal te kunnen genieten van het zonnetje, is een tuinset erg handig. Zeker als je kinderen hebt, is een complete set wat handiger dan alleen losse stoelen. Zo kun je gezellig als gezin buiten eten of genieten van een zachte avond. Is er alleen nog een probleempje: hoe vind je nu een kindvriendelijk tuinset?

1. Vermijd scherpe randen en hoeken

Misschien een beetje overbodig, maar een kindvriendelijk tuinset heeft geen scherpe randen of hoeken. Elke hoek of rand dient afgerond te zijn. Dat sluit al best veel tuinsets uit. Controleer dit altijd goed voordat je een set koopt. Je kunt ontdekken of het tuinset geschikt is door je voor te stellen wat er gebeurt als je kind er met zijn hoofd tegenaan zou vallen. Een hoek van 90 graden of scherper is dan erg gevaarlijk. Kies een tuinset met afgeronde kanten, zodat er nergens hoeken zijn waar je kind op zou kunnen vallen.

2. Neem geen betonnen tuinset

Het is de laatste jaren helemaal hip om betonnen tuinmeubels te nemen. En ze zouden zeker stevig genoeg zijn, daar is geen twijfel aan. Helaas zijn betonnen meubels ook ontzettend zwaar. Kinderen zijn graag aan het rennen en dollen. Ze kunnen tegen een tuinstoel of -tafel aan botsen. Gebeurt dat met bijvoorbeeld een houten stoel, dan is dat niet al te erg. Maar een botsing met beton kan erg hard aankomen en leiden tot veel schade.

3. Kies voor degelijkheid

Kindvriendelijk betekent niet alleen dat het veilig is voor je kinderen, maar ook dat het ‘kidsproof’ is. Vooral de allergoedkoopste kunststof tuinsets zijn slap en niet erg degelijk. Vooral de stoelpoten geven met stoeiende kinderen al snel de strijd op. Wil je kunnen genieten van je tuinset, dan kies je voor een degelijke set. Een tuinset van Tuinmeubelen.nl is per definitie stevig genoeg om al het ‘geweld’ van kinderen te kunnen doorstaan.

4. Kleine stoeltjes voor de kinderen?

Sommige ouders kiezen voor een tuinset waarvan de stoelen ook geschikt zijn voor kinderen. Of ze nemen telkens de kinderstoel van binnen naar buiten. Andere ouders vinden het juist gemakkelijker en leuker om kleine tuinstoeltjes voor de kinderen aan te schaffen. Er zijn natuurlijk schattige tuinsetjes voor kinderen, zoals kleine picknicktafels met eigen parasolletje.

5. Kies voor wasbare kussen hoezen

Tuinkussens zijn over het algemeen lastig uit te wassen. Maar als je kinderen hebt, kun je er zeker van zijn dat er weleens gemorst wordt. Het is dan ook een verstandig idee om tuinkussens te vinden die wasbaar zijn. Nog beter is het om er wasbare kussen hoezen voor aan te schaffen. Zo blijven de kussens heel lang mooi en kun je gemakkelijk weer schoon en fris krijgen als er een ongelukje gebeurt.

6. Veiligheid boven alles

Als je kinderen hebt, is het erg belangrijk dat de situatie veilig is. Dat geldt ook als jij even wegloopt of even niet oplet. Om de situatie echt veilig te houden, moet je bij aankoop van een kindvriendelijk tuinset hierop letten:

  • Kies liever niet voor een set met onderdelen van breekbaar materiaal zoals glas
  • Let op uitstekende randen en hoeken
  • Check of er geen uitstekende spijkers of schroeven zijn, ook niet aan de onderkant van de meubels
  • Zijn er materialen die kleine kinderen zouden kunnen afbijten / in hun mond kunnen stoppen?
  • Je kunt kiezen voor hangstoelen, maar check dat wel de beoordelingen over de veiligheid
  • Neem de tijd om het set goed te beoordelen

Het vinden van een kindvriendelijk tuinset is niet zo moeilijk als je weet waar je op moet letten. Met deze 6 praktische tips gaat het sowieso lukken om een goede, mooie en veilige kindvriendelijke tuinset te vinden. Een kindvriendelijke tuinset betekent niet automatisch dat het ook lelijk is. Nee, een goede tuinset past ook qua uiterlijk prima in jouw droomtuin!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close