TOP
Huis schoon houden
Wonen

6x Trucs om je huis langer schoon te houden

Met de baan, hobby, familie en vrienden die ons iedere dag druk in de weer houden hebben we niet altijd zin of tijd om schoon te maken. De jaarlijkse grote schoonmaak doet wonderen, maar toch blijven er altijd wel weer dingetjes in het oog schieten die een onrustig gevoel geven.

Tijd voor een wekelijkse grote schoonmaak is er vaak niet. Meestal blijft het bij een vlugge bezem door het huis en een vaatdoekje over tafel. Gelukkig zijn er verschillende trucs die je toe kunt passen om je huis langer schoon te houden! Dat scheelt dus veel werk en geeft extra tijd om te genieten!

 1. Voeten vegen!
  Gebruik een goede kwaliteit schoonloopmat bij de voordeur of andere stof- en vuil gevoelige plekken om te voorkomen dat vuil van buiten, naar binnen komt. Klop de mat na een weekje maar eens uit. Je zal versteld staan van de hoeveelheid vuil die erin blijft hangen!
 2. Gebruik de superhelden
  Goede allesreinigers en producten zoals bijvoorbeeld Cilit Bang en Mr. Muscle kunnen oppervlakken een snelle en grondige schoonmaak geven zonder dat je er teveel voor hoeft te doen. Deze schoonmaakmiddelen laten na gebruik een laagje achter waardoor er minder vuil blijft liggen en verwijderen kalkaanslag ook nog eens ontzettend snel. Sprayen, afspoelen, afdrogen en het kan er weer een paar weken tegenaan!
 3. Meteen meenemen
  Houdt je huis overzichtelijk en laat geen rommel rondslingeren. Moet er iets naar boven? Leg het niet op de trap, maar breng het meteen even naar de plak waar het thuishoort. Maak eventueel gebruik van mandjes, schalen en andere opslagmogelijkheden waarin iedereen zijn kleine ditjes en datjes kwijt kan. Houdt oppervlakken leeg en klaar voor gebruik.
 4. Bescherm
  Bescherm oppervlakken die snel en gemakkelijk vies worden. Let bijvoorbeeld een tafelkleed over de ontbijttafel zodat je die gemakkelijk buiten even uit kan kloppen na ontbijt. Gebruik je de oven veel? Plaats dan bakpapier onderin om het moeten verwijderen van aangebakken restjes te voorkomen.

 5. Lekker fris!
  Bij een schoon huis hoort een frisse geur. Maak gebruik van reinigers met een fijne geur, of vervang de gewone waxinelichtjes voor geurkaarsjes. Mocht je een geur willen die de hele dag blijft hangen, ga dan eens op zoek naar een fijne wierook die voor jou aangenaam ruikt.
 6. Iedere dag iets
  Probeer niets te laten liggen. Als je iedere dag iets doet (afwas, strijken, een vlugge stofdoek door het huis) wordt het werk verspreid, blijft je huis schoon en houdt je tijd over voor de leuke dingen.

Heb jij nog goede tips of trucs om je huis langer schoon te houden? Laat ze hier achter in de reacties!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close