TOP
Hobby

7 leuke coronaproof hobby’s

Hoewel er al druk gevaccineerd wordt, zullen we voorlopig nog aan allerlei regels gebonden blijven. Het coronavirus is er nog steeds en dus moeten we voorzichtig zijn. Veel mensen vragen zich af: hoe kom ik de tijd door? De meeste sporten en veel hobby’s zijn niet coronaproof en moeten dus nog wachten. Zoek jij leuke ideeën voor een nieuwe hobby? Check deze 7 coronaproof hobby’s.

1.  Schilderen op nummer

Veel mensen willen wel schilderen, maar zijn er niet zo goed in. Dan is schilderen op nummer een handige oplossing. Je krijgt dan een pakket met een canvas waarop de afbeelding is geprint. Met bijbehorende kleurcodes en kleine potjes verf maak je er een prachtige creatie van. Je kunt ook schilderen op nummer met een eigen foto. Bijvoorbeeld een mooie vakantiefoto of familiefoto is mooi om zelf op nummer te schilderen.

2. Kaarten maken

Tot vorig jaar zag PostNL steeds minder wenskaarten langskomen. Dat is echter flink veranderd. Corona zorgde ervoor dat we familieleden en vrienden al lange tijd slechts beperkt kunnen zien. Het sturen van een mooie wenskaart is daardoor weer een stuk populairder geworden. Maak een kaart nog persoonlijker door hem zelf in elkaar te knutselen!

3. Modelbouw

Modelbouw is een hobby die je vaak alleen doet. Of met andere ‘gekkies’ die dezelfde hobby delen. Je kunt van de meeste types modelbouw online groepen vinden waarbinnen vanalles gedeeld wordt. Dat geeft een sociaal aspect aan het modelbouwen. Denk bij modelbouw aan modelspoor, modelvliegtuigen, miniaturen maken of complete landschappen nabouwen. Er is veel mogelijk. Wil je dit echt goed aanpakken, dan richt je je hobbykamer er helemaal voor in.

4. Handwerk

Breien, haken, borduren: het is al jaren terug van weggeweest. Het is grappig om te zien dat ook steeds meer jongeren deze hobby’s oppakken. Rustig handwerken is prima te combineren met een gesprek, een videocall of zelf het Netflixen op de bank. Handwerken is leuk om te doen, je krijgt rust in je hoofd én je eindigt met een mooi en vaak ook bruikbaar eindresultaat.

Leuke coronaproof hobby's

5. Fotografie

Foto’s maken? In deze tijd? Ja, we bedoelen ook geen familiefoto’s. Ga in plaats daarvan eens met je camera de natuur in. Kijk naar de wolken, de bomen, de grond. Kijk zelfs naar een minuscule dauwdruppel op een blad. Wat kun je op de foto zetten? En hoe maak je precies die beelden waar je blij van wordt?

6. Koken

Natuurlijk moet je met deze hobby een beetje oppassen voor corona-kilo’s. Zoek dus genoeg gewillige ‘slachtoffers’ die willen meegenieten van je creaties. Kook uitgebreide recepten of ga aan de slag met een leuk bakprogramma. Je hebt er nu alle tijd voor en het is lekker rustgevend.

7. Tuinieren

Is het je opgevallen dat veel tuinen er anders uitzien? Afgelopen jaar hadden hoveniers en tuincentra het druk. Veel mensen doken hun tuin in nu er genoeg tijd voor was. Hoewel het tuinwerk in de winter natuurlijk stilligt, begint langzaam het voorjaar te komen. Nog een paar weekjes en het tuinieren kan weer beginnen!

Coronaproof hobby’s zijn er heel veel. Je hoeft niet eens meteen ingewikkeld te denken: de hobby’s die we hier hebben genoemd zijn allemaal hobby’s die allang bestaan. Ze hebben echter door de coronatijd veel meer betekenis gekregen en zijn populairder dan ooit. Welke coronaproof hobby heb jij?

«

»

Close