TOP
Interieur Praktisch Wonen

7 mooie vintage vloerkleden

Vintage vloerkleden zijn al enkele jaren terug van weggeweest. De vloerkleden, vaak voorzien van patronen, blijken uitstekend te passen in de meeste interieurs. Ze worden niet alleen in de vintage woonstijl toegepast, maar ook in de industriële en zelfs de moderne woonstijl. Ben jij op zoek naar mooie vintage vloerkleden? Check deze 7 prachtige vintage vloerkleden!

1. Het ‘vervaagde’ vloerkleed

Dit vintage vloerkleed is echt karakteristiek gemaakt. Het heeft een mooi patroon dat ooit helder en dieprood was. Nu is het kleed versleten en zijn de patronen niet meer zo duidelijk te zien. Het kleed heeft een echte vintage uitstraling, maar is van uitstekende kwaliteit.

Versleten vintage vloerkleed

2. Prachtig blauw vintage

Hoewel de vervaagde rode tapijten worden gezien als typisch vintage, geldt dat voor meer kleuren. Zo zijn ook mosterdgeel, beige en donkerblauw bekende vintage kleuren. Dit bijzondere vintage vloerkleed heeft een mooi patroon dat nog duidelijk te herkennen is.

Blauw vintage vloerkleed

3. Beige ruiten

Naast de bekende ouderwetse look, zijn ook opvallende geometrische vormen populair in de vintage stijl. Dit leuke laagpolige tapijt is voorzien van een beige ruitenpatroon. Het is een tapijt dat je je zo kunt voorstellen in de luxe woning van een notaris, decennia geleden.

Beige geruit vloerkleed

4. Fris wit

Dit vintage vloerkleed heeft een opvallende frisse, witte tint. Het maakt het huis ruimer en vriendelijker. Het patroon is in het bekende donkerrood uitgevoerd. Het is nog helder van kleur, waardoor de kleuren in het tapijt mooi contrasteren met elkaar.

Fris gekleurd vloerkleed

5. Perzisch tapijt

Perzische tapijten horen ook bij de vintage collectie. Vroeger werden ze gezien als het toppunt van luxe en tot op zekere hoogte zijn ze dat nu weer. Perzische tapijten hebben een typische weefvorm en zijn duidelijk herkenbaar aan de opvallende patronen.

Perzisch tapijt

6. Gekleurde vakken

Wil je eens wat anders dan anders? Dan is dit opvallende vintage vloerkleed wat voor jou! Het bestaat uit verschillend gekleurde vakken in een willekeurig patroon. Elk vak heeft een eigen ingeweven patroon, waardoor het kleed altijd verrassend is.

Gekleurde vakken vintage vloerkleed

8. Verouderd

Net als het eerste vloerkleed dat we lieten zien, is ook dit vloerkleed verouderd. Het lijkt op het eerste gezicht versleten, al is het in de praktijk een nieuw kleed. In dit kleed is nog steeds de schaduw van het patroon duidelijk zichtbaar. Dit vloerkleed past uitstekend in de industriële woonstijl.

Vervaagd vintage vloerkleed

Vintage vloerkleden passen in veel meer woonstijlen dan de meeste mensen denken. Ze zijn prachtig toe te passen op allerlei plaatsen. Naast de gewone grote vloerkleden, zijn er ook mooie kleine te vinden. En er zijn ook smalle vloerkleden voor bijvoorbeeld in de keuken of in de hal. Elk vintage vloerkleed heeft een uniek uiterlijk, dus moet je altijd goed kijken welk vloerkleed het beste in jouw inrichting past. Welk vloerkleed vind je het mooist voor jouw woonstijl?

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close