TOP
Hebbedingetjes Reizen Vakantie

7 Musthaves voor alle reizigers

Ben jij ook zo dol op reizen? Het is zo bijzonder om te zien, ruiken, horen en voelen dat in elk land de cultuur zo anders is. Elk land kan je zo’n verschillend gevoel geven. Misschien ben je in één of meerdere landen al meerdere keren geweest omdat je je er zo op je gemak voelt, alsof je daar hóórt te zijn. Het voelt dan zo als thuis!
En voor elke reis begint, heb je natuurlijk een lijstje van spullen die je echt niet mag vergeten. Paspoort, vliegticket (of als je met de auto gaat: een Bip & Go voor alle tolwegen) en je camera natuurlijk, om alle prachtige plaatsen vast te leggen.
Maar welke dingen zijn echt handig om mee te nemen en eigenlijk onmisbaar als je op reis gaat? Lees maar mee!

Universele reisstekker set

Misschien heb je het al gemerkt: niet in elk land hebben ze dezelfde stopcontacten. En als jij daar dan braaf met al je Nederlandse stekkers, USB’s en apparaten aankomt, is dat wel even vervelend. Dat betekent dat je niets op kunt laden, wat echt niet fijn is als je in het buitenland zit. Daarom deze tip: schaf een universele reisstekker set aan. Het is maar een klein dingetje, maar heeft super veel soorten ingangen, zodat je altijd de goede bij je hebt. En als we dan toch bezig zijn…Een stekkerdoos met meerdere ingangen, voor al je snoeren is echt niet overbodig. 

Een goede koffer of tas

Als je een reiskoffer of tas aanschaft, wil je wel dat die meerdere jaren meegaat. Je wilt dus niet dat, zodra je op het vliegveld aankomt en op je bagage wacht, je koffer flink beschadigd is. Investeer daarom in een goede koffer. Die kunnen prijzig zijn, maar laten we wel wezen: dan heb je kwaliteit en doe je er echt járen mee! Een goed slot is dan ook wel fijn. Zo blijft je kostbare bagage veilig. Check daarom bijvoorbeeld de Samsonite Sale, voor een koffer of tas die jou past! En gaan je kinderen ook mee op reis, dan zijn er de schattigste kinderkoffers die je ooit hebt gezien! Wat dacht je van een koffer met tijger-, zebra- of bijenprint? Een koffer waar je kind comfortabel op kan zitten tijdens het wachten of leuk rondjes mee kan rijden!

Een reisgids

Het kan dat je liever zelf op onderzoek uit gaat als je op reis gaat en je eigen weg gaat, maar als je wat meer zekerheid wilt. is het niet overbodig om een goede reisgids bij je te hebben, zodat je een beetje weet waar je aan toe bent. Belangrijke bezienswaardigheden, winkels, restaurants en openbare toilets makkelijk en overzichtelijk in een boekje? Yes please!

Muziek

Helemaal als je alleen reist, is het fijn om je muziek bij je te hebben. Je koptelefoon, oordopjes en je eigen vertrouwde playlist. Alleen is maar alleen en zo nu en dan heb je gewoon even wat heerlijke tunes nodig. In je hotelkamer, tijdens lange busritten of als je gewoon even neerstrijkt in een park met een goed boek. Tegenwoordig is dat zo gedaan: er zijn verschillende super handige muziek apps, waar je zo je eigen lijsten kunt samenstellen en kunt luisteren. Echt een aanrader!

Notitieboekje

Een boekje om al je ervaringen, beste plekjes per land of stad en belangrijke gegevens op te schrijven die je van locals doorkrijgt. Adressen van postkantoren, restaurants en noem maar op. Er is altijd wel iets wat je niet wilt vergeten, en dan is het fijn als je het gauw op een papiertje kunt krabbelen. Het staat ook veel avontuurlijker dan je telefoon erbij pakken, toch? Laat die telefoon maar uit, het is nu even tijd voor off the grid!

Een zaklamp

Echt! Je weet niet waar je terecht komt en dan wil je wel zien waar je loopt. Een zaklamp is echt geen overbodige luxe. Stel, je gaat de grotten verkennen of je gaat kamperen in je eentje, dan is het wel handig als je enig licht bij je hebt, in het donker! Investeer in een goede zaklamp, eventueel oplaadbaar of met extra batterijen!

Hamamdoeken

Je kunt je hele koffer vol stouwen met dikke strandhanddoeken, maar dat neemt ontzettend veel ruimte in en ze blijven zo lang vochtig na gebruik. Bespaar dus ruimte en koop een aantal hamamdoeken. Die zijn dun, makkelijk mee te nemen en ze drogen super snel! Even ophangen na gebruik en binnen no-time zijn ze weer droog! Ideaal! Laat die dikke strandhanddoeken maar thuis, voor een dagje naar het zwembad, want als je op vakantie gaat, heb je ze niet meer nodig!

Heb je alles? Fantastisch! Waar gaat jouw reis naar toe?

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close