TOP
Terras zo aangenaam mogelijk maken
Tuin Zomer

7 tips om je terras zo aangenaam mogelijk te maken deze zomer

Een vakantie in verre streken zit er dit jaar voor veel mensen niet in. We blijven met zijn allen thuis. Op zich wel lekker rustig, maar toch niet wat je oorspronkelijk van plan was. Gelukkig is thuisblijven helemaal niet zo erg als je kunt genieten van je tuin. Met deze tips maak jij je terras zo aangenaam mogelijk deze zomer.

1. Maak het terras schoon

Een aangenaam terras is een schoon terras. Je kunt niet echt lekker ontspannen als er overal onkruid staat en de tegels groen zijn van het mos. Daarom maak je aan het eind van het voorjaar het terras goed schoon. Dat kan met een terrasreiniger of hogedrukspuit bijvoorbeeld.

7 tips om je terras zo aangenaam mogelijk te maken deze zomer

2. Verwarm je terras

In de vroege zomer en in het najaar is het vaak net te koud om lekker buiten te zitten. Wil je echt lekker genieten van je terras? Dan kies je voor terrasverwarming. De verwarming maakt je terras ook ‘s avonds langer aangenaam, zodat je ervan kunt genieten. Terrasverwarming werkt het best onder een overkapping, zodat de warmte niet meteen vervliegt.

3. Ga voor comfortabele meubels

Zou jij buiten gaan zitten als je moet kiezen tussen keiharde tuinstoelen of een lekkere zachte bank? Veel mensen gebruiken hun terras minder vaak omdat de meubels niet zo comfortabel zijn. Jammer, want er zijn heel veel fantastische tuinmeubels te vinden. Denk aan een lekker loungeset of een speciale verstelbare tuinstoel.

4. Maak op een praktische manier schaduw

Schaduw in de tuin

Schaduw is belangrijk op het terras. Je wilt genieten van het buitenzijn, maar het is niet gezond of comfortabel om voortdurend in de zon te zitten. Dus maak je er schaduw. Kies een manier van schaduw maken die comfortabel en praktisch is. Let erop dat de parasol of het doek dat je gebruikt goed vast zit en dus niet bij elke windvlaag wappert en klappert. Zorg dat je ook gemakkelijk schaduw kunt maken. Als je telkens met een ladder in de weer moet om je schaduwdoek op te hangen en weer op te bergen, is dat niet erg handig. Naast het maken van schaduw check je natuurlijk ook deze tips voor veilig zonnen met je kinderen.

5. Kun je buiten eten?

Als je een tuin hebt, wil je waarschijnlijk ook regelmatig buiten eten. Dat is natuurlijk erg gezellig met vrienden. Heb je daar alle voorzieningen voor? Kies een stevige tuintafel en praktische eetstoelen. Ga voor een mooie barbecue of misschien zelfs een buitenkeuken. Zo kun je helemaal genieten van je tuin, ook in corona-tijd.

6. Tuinverlichting

Tuinverlichting

In de avonduren kun je ook nog heerlijk in je tuin zitten, zeker als je terrasverwarming hebt. Maar zie je dan nog wel wat? Het is altijd prettig om (delen van) de tuin te verlichten. Ga voor heldere verlichting langs paden en terras, zodat je goed kunt zien waar je loopt. Verder is het mooi om opvallende delen van de tuin te verlichting met indirect licht, zoals spots. Bijvoorbeeld een mooie oude boom, een standbeeld of je vogelbadje.

7. Ga voor kleur

Ga op je terras zitten en kijk om je heen. Zie je ergens opvallende kleuren? Zo niet, dan is het raadzaam om deze te maken. Want natuurlijk wil je wel iets moois om naar te kijken. Je kunt kleur in de tuin brengen in de vorm van decoraties, bijvoorbeeld kussens, maar ook in de vorm van mooie bloeiende planten.

Wil je lekker buiten ontspannen, dan doe je dat het liefst op een aangenaam terras. Met deze 7 tips maak je je terras comfortabel en gezellig. Zo kun je helemaal genieten van je eigen tuin nu je niet op vakantie kunt deze zomer.

«

»

Close