TOP
Praktisch Wonen

7x besparen op je huisdieren

Huisdieren zijn hartstikke leuk en schattig. Ze zijn ook goed voor kinderen om verantwoordelijkheid te leren. Maar helaas zijn huisdieren niet goedkoop. Met name honden en katten kunnen voor aardig hoge rekeningen zorgen. Dit zijn manieren om te besparen op je huisdieren, zonder dat ze er last van hebben.

1. Koop voer online

De meeste fysieke dierenwinkels vragen behoorlijk wat geld voor dierenvoer. Online kun je het vaak veel voordeliger kopen. Denk bijvoorbeeld aan honden- of kattenvoer dat je kunt bestellen. Daarbij geldt ook: hoe meer je in één keer koopt, hoe goedkoper je uit bent per kilo. Bij Brekz vind je een handig overzicht met de prijs per kilo. Zo zie je ook meteen het verschil met de dierenwinkel.

2. Maak speeltjes zelf

Je kunt heel veel speeltjes voor huisdieren zelf maken. In de winkel betaal je er flink voor. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed voor honden of katten. Door zelf aan de slag te gaan bespaar je heel wat geld. En dat geldt nog veel sterker voor knaagdieren en konijnen, want die worden ook superblij als jij een lekkere wilgentak of een maïskolf geeft.

3. Zelf krabpalen en hondenkussens maken

Veel van de dingen die je nodig hebt kun je zelf maken. Dat geldt ook voor een krabpaal. Er zijn hartstikke leuke ideeën te vinden waarmee je zelf aan de slag kunt. En ook hondenkussens hoeven echt geen fortuin te kosten als je ze zelf maakt. Of je vraagt die oude mevrouw die graag naaiwerk doet en zich verder de hele dag verveelt.

4. Je hond zelf trimmen

Je hebt van die simpele setjes waarmee je je hond kunt trimmen. Dat is echt super simpel en je kunt het gemakkelijk zelf. Mits je natuurlijk een brave hond hebt die netjes stil blijft zitten. Het is dus verstandig om dit al te gaan oefenen als je hond nog een pup is, zodat hij er snel aan gewend raakt. Scheelt je toch elk jaar een flink bedrag!

5. Geef je dieren het juiste dieet

Obesitas is niet alleen voor mensen een probleem: ook steeds meer dieren zijn veel te dik. Dat komt simpelweg omdat wij ze te veel eten geven. Vraag aan je dierenarts advies over de hoeveelheden die je moet voeren en geeft niet teveel. Dat is niet alleen fijn omdat je veel langer met het voer kunt doen. Je bespaart ook veel medische kosten, want op de lange termijn is obesitas ook bij dieren erg ongezond.

6. Castreren / steriliseren

De enige dieren waarbij je kunt verdienen aan een nest, zijn dieren van zuiver ras. Alle andere kruisingen kosten je meer geld dan ze opleveren. Je kunt het fokken beter overlaten aan professionals, die volgens het stamboek fokken. Je eigen dieren kun je het beste laten castreren en/of steriliseren. Zo voorkom je dat je dieren jongen krijgen, waar jij voor moet zorgen en een nieuwe plek voor moet vinden. Er zijn toch al veel te veel dieren in Nederland, die vaak eindigen in een asiel.

7. Zoek dure dingen tweedehands

Een simpel hondenriempje ga je natuurlijk niet tweedehands opzoeken. Maar dure dingen, zoals een bench, kun je vaak wel voordelig op de kop tikken. Er zijn veel mensen van wie het huisdier overlijdt en die van hun oude spullen af willen. En zo kom jij voordelig aan spullen die anders behoorlijk duur zijn.

Huisdieren kosten nu eenmaal geld. Je moet ze goed verzorgen, ze eten per jaar heel wat en je hebt er soms ook medische kosten aan. Toch kun je er best op besparen zonder dat je huisdier minder comfort heeft. Je kunt veel dingen zelf doen of je zoekt een goedkoop alternatief. Zo hoef je er minder geld aan uit te geven, maar heeft je huisdier wel een prima leven.

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close